elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Artistes europeus visiten Manises dins del projecte europeu ThisPLACED

Artistes europeus visiten Manises dins del projecte europeu ThisPLACED
  • Manises acull la quarta i última residència d’artistes del projecte europeu

Manises rebrà hui a 16 artistes europeus que al llarg d'aquesta setmana coneixeran la població, la seua història, els seus espais naturals i la importància que va tindre i té la ceràmica. La visita s'emmarca dins del projecte europeu ThisPLACED, cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa Europa Creativa, i en el qual participen quatre regions d'Europa d'Itàlia, Polònia, Sèrbia i Espanya. 

Segons l’alcalde de Manises i responsable de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, “l'objectiu d'aquest programa europeu és que els artistes coneguen les particularitats de la zona i que, després de les experiències viscudes durant la seua residència, elaboren des del seu propi llenguatge artístic, una obra d'art creant peces artístiques úniques”. 

La primera residència va ser en setembre de 2023 en Vila Nappi, Polverigi, a la regió de Le Marxe a Itàlia; la segona va tindre lloc a la regió de Baixa Silèsia, Polònia, i es va desenvolupar a través de la Fundació per a la Protecció del Paisatge - FOK, que opera en aquesta regió. La tercera residència va ser a la regió de Vojvodina, Sèrbia. Es va realitzar a través de Kulturanova, associació que s'ocupa del patrimoni cultural i mediambiental de la plana agrícola al llarg del Danubi, i finalment, el cicle de residències es tanca a Manises on els artistes coneixeran les particularitats de la població tant culturals i patrimonials com naturals. Un projecte que es desenvolupa a través de l'Ajuntament de Manises. 

Els 16 artistes, entre els quals es troben quatre de Manises, coneixeran els atractius de la localitat. Des del dimarts 12 i fins al divendres 15 de desembre, l'Ajuntament de Manises ha organitzat nombroses activitats. Els artistes visitaran el Museu de la Ceràmica i tallers artesans, passejaran pels carrers de la població i coneixeran la seua història, visitaran el riu Túria i coneixeran el sistema de regadiu, la importància dels assuts i el patrimoni hidràulic de la zona. Està prevista també la realització d'un taller de ceràmica i un altre de gastronomia, i una visita a l'exposició “Un riu de vida, un riu de diversitat” de l'IES Ausias March. 

Festival itinerant 

Aquest projecte cofinançat per la Unió Europea, finalitzarà al setembre de 2024, amb el festival itinerant "Desplaçats" que presentarà els resultats de les elaboracions que els artistes han realitzat després de les seues experiències viscudes en les quatre residències. Es tracta d'un dels objectius fonamentals d'aquest programa europeu, donar a conéixer i posar en valor aquestes zones a través d'expressions artístiques. Manises acollirà aquest festival al juliol fent-lo coincidir amb les festes locals de la població. 

Pujar