elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Artistes europeus crearan peces artístiques després de la seua visita a Manises

Artistes europeus crearan peces artístiques després de la seua visita a Manises
  • Els artistes tornen a les seues regions i tenen diversos mesos per a crear les seues obres que es presentaran en el festival itinerant "Desplaçats"

Divendres passat va concloure la residència a Manises dels 16 artistes europeus. Durant cinc dies artistes de Polònia, Sèrbia, Itàlia i Espanya van conéixer Manises; la seua història, els seus espais naturals i la importància que té la ceràmica. Després de conéixer la població arriba el moment de la creació de les peces. 

Els artistes tornen a les seues regions i tenen diversos mesos per a crear les seues obres que es presentaran en el festival itinerant "Desplaçats" al setembre de 2024. Es tracta d'un dels objectius fonamentals del projecte europeu ThisPLACED, cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa Europa Creativa, donar a conéixer i posar en valor regions a través d'expressions artístiques. Manises acollirà aquest festival al juliol fent-lo coincidir amb les festes locals de la població.  

Segons l'alcalde de Manises i responsable de Projectes Europeus, Javier Mansilla, "aquesta residència ha suposat una oportunitat única i enriquidora, tant per als artistes visitants com per als i les residents en el nostre, municipi ja que han pogut intercanviar coneixements i establir contacte amb una cultura diferent de la seua”.

Cinc dies vivint a Manises 

Els artistes han gaudit de cinc intensos dies d'activitats organitzades per l'Ajuntament de la població amb l'objectiu que s'impregnaren de la història, cultura i vida de la localitat. 

Els artistes van visitar els espais més característics de Manises; un recorregut pels carrers els va servir per a conéixer l'arquitectura tradicional de les cases i presència de la ceràmica en cada racó de la població. Van visitar el Museu de la Ceràmica i l'edifici ‘L'Art’, la Col·lecció museogràfica de fotografia de Manises «Carlos Sanchis García», l'exposició col·lectiva “Joguets en ceràmica” i l'Escola d'Art Superior de Ceràmica de Manises. 

Van gaudir el llit del riu Túria al seu pas per Manises, un recorregut que van fer en marxa nòrdica i on van conéixer el sistema de regadiu, els assuts i la gran diversitat d'espècies que habiten al Túria. A més, van poder compartir eixa experiència amb els estudiants de l'IES Ausiàs March, que van realitzar fa mesos un projecte d'innovació i investigació educativa anomenat «Un riu de vida, un riu de diversitat». 

Els artistes europeus també van conéixer el procés d'elaboració de la ceràmica de la mà d'artesans manisers. Van visitar el taller de J. Gimeno Martínez i l'Associació Valenciana de Ceràmica. Una experiència que els captive i que la van gaudir molt ja que també van poder fer un taller de ceràmica impartit per DOMANISES. La gastronomia també ha sigut present aquests dies, els artistes van poder participar fins i tot en l'elaboració d'una paella i provar embotits típics de la zona. 

Cinc intensos dies on la població de Manises ha mostrat tot el seu potencial que ara espera veure'l reflectit en les 16 obres que pròximament veuran la llum.

Pujar