Castellano

L'ocupació hotelera enlaira en la Comunitat amb l'arribada de l'estiu

L'ocupació hotelera enlaira en la Comunitat amb l'arribada de l'estiu
  • Els turistes nacionals continuen sent majoritaris en les zones turístiques valencianes

L'obertura d'hotels es va consolidant amb millors dades d'ocupació hotelera en la Comunitat Valenciana. Així ho han comunicat des de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (HOSBEC), els qui han matisat que totes les destinacions de la Comunitat milloren les seues dades d'ocupació en aquesta última setmana de juny a l'espera de l'arrancada de la campanya d'estiu.

En el cas de Benidorm, els hotels han superat per primera vegada el 60% d'ocupació des que s'iniciara aquesta sèrie estadística al maig de 2021.

Per a HOSBEC es tracta de “una dada positiva”, atès que també s'ha vist incrementada l'oferta en la destinació.

La tendència que no canvia és la distribució de les nacionalitats dels clients. Yn 92,2% de la demanda és d'origen espanyol, i els turistes estrangers a penes freguen el 8%.

Per part seua, en la Costa Blanca els hotels han registrat una ocupació superior a les setmanes prèvies i han fregat el 65% de mitjana entre el 21 i el 27 de juny. Els dies festius en alguns punts de la Comunitat han pogut motivar un lleuger increment de l'ocupació respecte a períodes anteriors, i també el 88,6% que han registrat els hotels durant el cap de setmana.

Els clients són majoritàriament d'origen nacional (87%) i les previsions per a aquesta última setmana de juny i primera setmana de juliol apunten a un 57,5% en aquests moments, una dada que pot veure's millorat conforme avance la setmana.

Els hotels de València també van superar el 60% d'ocupació durant la setmana passada, una dada una mica més positiu que el de la setmana prèvia. Els viatgers internacionals representen menys del 25,4% a València, per la qual cosa el turisme és majoritàriament nacional. El cap de setmana les dades reflecteixen un augment de la demanda de quasi 20 punts, arribant a un 78,9% d'ocupació.

Finalment a Castelló l'ocupació hotelera va ser del 65,4% durant l'última setmana i igual que en la resta de zones de la Comunitat Valenciana analitzades en aquest informe, la demanda és majoritàriament d'origen nacional, ja que un 93,7% de les habitacions van ser ocupades per turistes espanyols.

Segons la tendència de les últimes setmanes, la dada d'ocupació hotelera s'incrementa durant els caps de setmana, aconseguint un 86% de mitjana, i amb un 95% de les habitacions ocupades per espanyols.

Pujar