elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Visit Llíria oferix una nova edició del “eMe, Early Music of Edeta"

Visit Llíria oferix una nova edició del “eMe, Early Music of Edeta"
  • Els concerts del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria se celebraran este mes d'abril a l'església de la Sang

 

La Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO oferirà este mes d'abril la sexta edició del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria “eMe”. Este esdeveniment s'emmarca dins del conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca turísticocultural "MediterranewMusix".

L'edil de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, ha anunciat que la programació del “eMe, Early Music of Edeta" 2024 es presentarà el pròxim 21 d'abril amb un concert extraordinari a càrrec de l’ensemble local “Llíria City of Music” sota la batuta del director internacional José Miguel Rodilla, a les 19.30 hores a l'església de la Sang.

Els concerts del festival es realitzaran el cap de setmana del 26 al 28 d'abril. El divendres i el diumenge les actuacions seran a les 19.30 hores, i el dissabte 27 a les 18.00 hores, Tots ells tindran com a escenari l'extraordinari marc patrimonial de l'església de la Sang, temple declarat Monument Nacional i Bé d'Interés Cultural.

Visit Llíria ha elaborat un curat programa que va des de la música medieval a la barroca, passant per la renaixentista. Les entrades per a estes actuacions, al preu de 3 euros, es poden adquirir ja en l'App i web municipal.

La formació Dolce Rima actuarà el divendres 26 d'abril. Esta agrupació va nàixer com un duo interessat especialment en la conjunció poètica i musical, la seua música acosta a la cultura europea dels segles XVI i XVII, i centra el seu repertori en el renaixement i barroc espanyol i en el Seicento italià.

El dissabte 27 serà el torn de Mediterrànea Consort, formació especialitzada en la música anterior al segle XVIII, integrada per artistes reconeguts per la seua tasca de divulgació, interpretació i docència dins dels àmbits de la música antiga i barroca, tant espanyola com estrangera.

Xeito Antigo i el Coro de Cámara de Madrid tancaran la programació el diumenge 28. Oferirà música del XVIII i el repertori del Pare Antonio Soler, músic espanyol reconegut a nivell universal per les seues sonates per a clau a l'estil de Domenico Scarlatti, del qual es considera va ser deixeble.

Exposició d'Instruments antics

El regidor Paco García, ha assenyalat “la singularitat d'este festival temàtic que fa un recorregut musical per les diferents èpoques del patrimoni històric de Llíria”. A més, “esta edició inclou una exposició dels instruments antics escenificats en les pintures del teginat de l'església de la Sang, els quals han sigut recreats i han servit per a fer diversos concerts en la localitat”.

La inauguració de la mostra es realitzarà el 26 d'abril a les 18.00 hores l Forn de la Vila. Es podrà visitar durant tot el festival, els dies 27 i 28 al matí, de 10.00 a 14.00 hores, i a les vesprades, de 17.00 a 20.00 hores. També estarà oberta de l'1 al 5 de maig en el mateix horari.

Pujar