elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Llíria entrega les Distincions Honorífiques 2018

L'Ajuntament de Llíria entrega les Distincions Honorífiques 2018
    MÉS FOTOS
    L'Ajuntament de Llíria entrega les Distincions Honorífiques 2018 - (foto 2)
    L'Ajuntament de Llíria entrega les Distincions Honorífiques 2018 - (foto 3)
    L'Ajuntament de Llíria entrega les Distincions Honorífiques 2018 - (foto 4)
    L'Ajuntament de Llíria entrega les Distincions Honorífiques 2018 - (foto 5)

    L'Ajuntament de Llíria va fer entrega de les Distincions Honorífiques de la ciutat en l'edició de 2018. En la vesprada d'ahir, el consistori va concedir el títol de Fill Predilecte de Llíria al compositor i intèrpret José Llopis Osca i va entregar la Medalla de la Ciutat a la Penya Ciclista Pedal, l'Escola Pública de Llíria i la Comunidad de Hermanas de los Ancianos Desamparados del Hogar de Santa Teresa Jornet.

    L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, va remarcar que l'aportació de les persones i entitats guardonades enguany "ha contribuït a fer una societat lliriana més creativa, millor formada, més activa i més solidària amb les persones necessitades. Una societat que mira al futur però sense perdre les seues arrels".

    Les Medalles de la Ciutat van ser recollides pels representants de les diferents entitats. El primer edil va entregar la distinció a Amador Martínez, president de la Penya Pedal; a Inés Tomás i Ángel Yuste, directors del CEIP Sant Vicent Ferrer i el CEIP Sant Miquel respectivament, en representació de l'Escola Pública de Llíria; i al Hogar de Santa Teresa Jornet, representada per Sor María Rosario Gimeno, madre superiora i directora del Hogar Santa Teresa Jornet de Llíria; a més del títol de Fill Predilecte a José Llopis.

    GUARDONATS

    José Llopis Osca (Fill Predilecte). Nascut el 1945 a Llíria, va ser fundador de diferents grups de música, entre els quals destaca el grup edetà Los Errantes, que va marcar un abans i un després en la música popular al municipi. La seua experiència en estes formacions, el va fer entrar en contacte amb un gran nombre d'estils musicals, que li van influir en la seua trajectòria posterior.

    Ha desenvolupat una àmplia carrera en el terreny de la composició, especialment vinculat al món escènic i l'audiovisual, amb més d'un centenar de composicions, que han sonat arreu de tot el món. Des del 1983, és compositor habitual de la companyia Ananda Dansa, treball que li ha permès obtenir diferents reconeixements, entre els que destaquen dos nominacions individuals als premis MAX de les Arts Escèniques (2000 i 2004) a més dels guardons obtinguts pels espectacles en què ha participat, el premi de la Crítica Valenciana (2001) i quatre Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor composició musical (anys 1998, 2000, 2004, 2007).

    Comunidad de los Ancianos Desamparados del Hogar de Santa Teresa de Jornet. (Medalla de la Ciutat). Esta congregació va establir-se a Llíria l'any 1890 en l'asil actual, on el 1897 va morir Santa Teresa Jornet Ibars, cofundadora de l'ordre, canonitzada el 1974. Des dels seus inicis, la comunitat ha contribuït a fomentar l'ajuda social i assistencial a les persones majors i més necessitades. A més, ha col·laborat sempre en esta labor, de manera oberta i positiva, amb l'Ajuntament de Llíria.

    Escola Pública de Llíria (Medalla de la Ciutat). Representada pel CEIP Sant Vicent Ferrer i el CEIP Sant Miquel, l'Escola Pública de Llíria és el bressol educatiu que ha format, generació rere generació, als joves de la localitat, transmetent els valors de l'educació pública, entre els que es troben, la democràcia, la integració, la interculturalitat, la participació i la solidaritat. Durant el 2017, els dos centres van viure un any molt especial. El col·legi Sant Vicent, creat el 1931, va ser distingit amb una menció d'honor en el Premi a l'Acció Magistral, mentre que el centre Sant Miquel va celebrar els seus 40 anys d'història. Els dos centres són a més un model d'innovació educativa.

    Penya Ciclista Pedal (Medalla de la Ciutat). Fundada el 1932, la Penya Pedal és la segona penya ciclista més antiga de la Comunitat Valenciana i una de les entitats esportives més antigues del municipi. Des de la seua fundació, ha contribuït a engrandir la pràctica de l'esport a la localitat amb la constitució d'equips de totes les categories: professionals, cadets, juvenils i veterans. A més, el club ha sigut impulsor de múltiples competicions al municipi.

     

    Pujar