elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Navarro apel·la a la reforestació forestal i conservació dels espais naturals en el Dia de l’Arbre

Navarro apel·la a la reforestació forestal i conservació dels espais naturals en el Dia de l’Arbre
  • La Conselleria de Transició Ecològica planta 9.000 arbres joves en més de 80 activitats organitzades a través de la campanya de conscienciació ambiental ‘Arrelats a tu’

  • 150 alumnes de l'Acadèmia i Fundació del València CF s'han sumat a la jornada celebrada a Llíria

MÉS FOTOS
Navarro apel·la a la reforestació forestal i conservació dels espais naturals en el Dia de l’Arbre - (foto 2)
Navarro apel·la a la reforestació forestal i conservació dels espais naturals en el Dia de l’Arbre - (foto 3)
Navarro apel·la a la reforestació forestal i conservació dels espais naturals en el Dia de l’Arbre - (foto 4)

Fins a 9.000 arbres joves ha plantat la Conselleria de Transició Ecològica amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre, que es commemora aquest dimarts, a través de la campanya ‘Arrelats a tu’.

Impulsada per la pròpia Administració autonòmica, en la campanya s’han organitzat 81 activitats de sensibilització i conscienciació ambiental per tal de posar en valor aquesta data i reflexionar sobre la importància dels ecosistemes, els entorns naturals i la protecció dels boscos a tot el territori valencià.

El Parc de Sant Vicent i la muntanya de la Concòrdia, a Llíria, ha estat un dels paratges escollits i en el qual han participat la consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro, el director general de Medi Natural, membres de la corporació municipal, prop de 150 escolars de la població i membres i representants de l’Acadèmia i Fundació del València Club de Futbol.

La jornada ha estat "tot un clar exemple d’educació ambiental i de connexió amb la natura", tal com ha definit Navarro. La consellera també ha insistit en "la importància de celebrar accions simbòliques en el Dia de l’Arbre, que ens ajuden a conscienciar a tota la societat dels grans beneficis que els arbres aporten a la salut dels nostres ecosistemes, i a la lluita conta el canvi climàtic".

La iniciativa, amb un caràcter profundament educatiu i de protecció forestal, forma part de totes les  accions que desenvolupa la Conselleria al llarg de l’any i que en aquesta ocasió ha inclòs la introducció de més d’una cinquantena d’espècies vegetals autòctones. En aquesta línia, Navarro ha destacat que la campanya "ens ajuda a conèixer la gran biodiversitat que alberga el nostre territori, el qual hem de protegir i conservar perquè ens dona molta vida".

Pujar