elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria reompli amb més de 160 mil litres d'aigua els aljubs de la Concòrdia

Llíria reompli amb més de 160 mil litres d'aigua els aljubs de la Concòrdia
  • La Brigada de Camins, en col·laboració amb la Societat de Caçadors, ha actuat en prop d'una dotzena de depòsits per a la prevenció d'incendis en esta zona forestal del municipi

El regidor de Camins, Paco García, ha informat que, durant les últimes setmanes, “la Brigada de Camins de l'Ajuntament en col·laboració amb la Societat de Caçadors de Llíria, han anat reposant de manera puntual tots els aljubs i cisternes públiques situades a la zona forestal de la Concòrdia”. Enguany s'han emprat un total de 160.000 litres d'aigua per a emplenar la totalitat d’estos depòsits del terme municipal.

Segons García, “Llíria compta amb un total de 18 instal·lacions per a emmagatzemar aigua distribuïdes majoritàriament a la zona de la Concòrdia”. D'elles, set depòsits tenen una capacitat per a albergar cadascun 50.000 litres d'aigua i els altres onze punts uns 120.000 litres.

Estes instal·lacions es van construir inicialment per a donar a beure a la ramaderia del terme municipal. Però en estos moments, apunta l'edil, “són elements estratègics i bàsics per a la prevenció i extinció d'incendis forestals”.

Llíria és un municipi que ha sigut assetjat pels grans incendis de la Comunitat Valenciana, i, per tant, ha desenvolupat al llarg de les últimes dècades recursos com estos per a poder fer front a eventualitats i sinistres forestals.

“Estos depòsits estan distribuïts estratègicament en llocs de fàcil accessibilitat, i estan adaptats a les exigències dels bombers per a facilitar la càrrega d'aigua en els cotxes cuba, en cas de necessitat”, ha explicat Paco García. 

Pujar