elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria posa en marxa una nova edició del programa de voluntariat ambiental

Llíria posa en marxa una nova edició del programa de voluntariat ambiental
  • Les persones interessades realitzaran labors d'informació i vigilància dissuasiva per a la prevenció d'incendis, en la muntanya de la Concòrdia

L'Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, presenta una nova edició del programa de voluntariat ambiental per a la prevenció d'incendis forestals. Esta iniciativa, que es va començar a desenvolupar l'any 2020, consisteix en la realització de tasques d'informació, sensibilització i vigilància, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, en la muntanya de la Concòrdia i altres zones forestals del municipi.

Cal recordar que és un servei de voluntariat, per la qual cosa no es rebrà prestació econòmica, encara que el consistori facilitarà aliments i begudes a les persones participants. A més, l'experiència es complementarà amb formació en matèries relacionades amb la prevenció d'incendis, medi ambient i primers auxilis, encara que en cap cas les persones participants formaran part de les labors d'extinció de possibles incendis.

Per a inscriure's en este projecte es demana, únicament, comptar amb la majoria d'edat i emplenar i enviar el full de sol·licitud, que està disponible en la web municipal, al correu josep.sabater@lliria.es. A més, es poden consultar tots els dubtes que sorgisquen sobre el programa telefonant al 637028311.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha animat a participar en esta iniciativa “que permetrà tindre un major control sobre possibles incendis forestals i contribuirà a la conservació del nostre entorn natural”. “A més, les campanyes informatives serviran per a sensibilitzar a agricultors, senderistes i residents de les urbanitzacions sobre quins són les pràctiques correctes”, ha explicat la regidora.

Finalment, Morató també ha recalcat que este programa permet “donar compliment a l'objectiu nº 15, que fa referència a la ‘Vida d'Ecosistemes Terrestres’, dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles de Nacions Unides (ODS)”.

Pujar