elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria participa en el Global Fòrum de Música de la ciutat coreana de Daegu

Llíria participa en el Global Fòrum de Música de la ciutat coreana de Daegu
  • El focal point de Llíria City of Music, Vicent Sesé, va compartir en esta trobada internacional les experiències de gestió del municipi en este camp

MÉS FOTOS
Llíria participa en el Global Fòrum de Música de la ciutat coreana de Daegu - (foto 2)

El municipi de Llíria ha estat present en el Global Fòrum de Música, celebrat els passats dies 9 i 10 de novembre a la ciutat sudcoreana de Daegu, i representat pel tècnic de Turisme Llíria i focal point de Llíria City of Music, Vicent Sesé.

Esta trobada internacional organitzada per esta Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria de música, Daegu, ha comptat amb la participació de prestigioses institucions internacionals i diferents ciutats de la Xarxa convidades, com Pesaro (Itàlia), Hannover (Alemanya), London (el Canadà), Kansas City (els Estats Units), Ambon (Indonèsia) i Da Lat (Vietnam).

Esta sisena edició del Fòrum Internacional de Daegu ha abordat el paper de les Ciutats Creatives de la UNESCO en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'acció pel canvi climàtic. També han participat les ciutats del Xarxa pertanyents al país asiàtic, Busan, Seül i Jinju, així com diverses institucions culturals de Corea del Sud.

Llíria ha aportat el treball que ha realitzat durant estos anys en este camp a través d'una ponència per part del tècnic de Turisme, en la qual va destacar la labor de les dos grans societats musicals locals, la Banda Primitiva i la Unió Musical, i la tasca pedagògica del Conservatori Professional de Música de Llíria, que fan que es complisquen objectius com l'Educació de Qualitat i el Treball Decent (ODS 4 i 5). Igualment, va exposar la gestió de les àrees municipals de Cultura i Turisme per a aconseguir objectius d'identitat i sentit de pertinença, amb el festival de Patrimoni Històric i Música Antiga “eMe”; o la Igualtat de Gènere (ODS 5) i Acció pel Clima (ODS 11) amb el LLUM Fest “Llíria Universal *Music”, entre altres iniciatives.

L'esdeveniment internacional ha finalitzat amb un workshop de les entitats participants sobre l’ODS 17, Aliances per a aconseguir els Objectius, i amb la gala commemorativa del 20é aniversari del Festival d'Internacional d'Òpera de Daegu, en la qual s'ha projectat en el Daegu OperaHouse, un vídeo de felicitació de l'alcalde de Llíria, *Joanma Miguel, junt amb altres representants de Ciutats Creatives de la UNESCO i d'institucions internacionals vinculades a la música.

El regidor de Turisme i de Ciutat Creativa UNESCO de Llíria, Paco García, ha destacat “la importància de la presència de Llíria en fòrums i trobades d'esta índole, com ha sigut el cas de Daegu, amb l'objectiu de projectar la marca de Llíria en el panorama musical internacional”.

A més, García ha manifestat que este tipus de trobades “serveixen per a reforçar llaços de cooperació exterior i gestar estratègies d'internacionalització, com són la possible participació de joves intèrprets de Llíria en el programa de perfeccionament Solasian Youth Orchestra de Daegu, la creació d'un conveni de col·laboració entre totes dues ciutats, la programació d'agrupacions de Daegu a Llíria com va ser el cas del Via Trio en l'última edició del LLUM Fest, o la gira per terres coreanes que va realitzar el Doble Quintet Llíria City of Music este passat estiu”.

Pujar