elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria i la ciutat portuguesa de Leiria es fonen amb la música de Cupeiro

Llíria i la ciutat portuguesa de Leiria es fonen amb la música de Cupeiro
  • El grup edetà “Vent a Cinc Septet” i Abraham Cupeiro participen en el 42é Festival de Música de Leiria

MÉS FOTOS
Llíria i la ciutat portuguesa de Leiria es fonen amb la música de Cupeiro - (foto 2)

El grup de la localitat edetana “*Vent a Cinc Septet”, junt amb el multiinstrumentista gallec, Abraham Cupeiro, i sota el paraigua de la marca “Llíria City of Music”, van actuar, este passat cap de setmana, en el 42é Festival de Música de la ciutat lusitana de Leiria.

Esta trobada musical es produïx arran de les bones relacions que Llíria manté amb l’Orfeão de Leiria des de fa uns anys, centre amb el qual ja s'han materialitzat diverses mobilitats educatives entre alumnat portugués i del Conservatori Professional de Música de Llíria, dins del programa Erasmus+. Este vincle s'ha forjat per ser els dos municipis membres de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Música de la UNESCO.

Segons ha explica el regidor de Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, esta actuació musical “suposa un avanç en les relacions bilaterals per a la presència dels nostres músics en altres països i consolida el nostre projecte UNESCO d'internacionalització, col·laboració i cooperació dins de la Xarxa de Ciutats Creatives, la qual cosa ens permet l'intercanvi d'experiències musicals amb grups de totes dues localitats”.

El concert de “Vent a Cinc Septet” i Abraham Cupeiro es va realitzar al Teatre Municipal “Miguel Franco”, i va obtindre diverses ovacions amb un públic entregat a les meravelles de l'obra “Sonidos Olvidados”, una composició original del músic gallec, que es va interpretar amb els instruments ancestrals recuperats pel propi artista, a través dels quals es va poder fer un recorregut per temps remots i cultures amb la seua música.

Agermanament Ciutats Creatives

Paral·lelament, l'Ajuntament de Llíria ha aprofitat esta visita a la ciutat de Leiria per a estrényer els seus llaços d'amistat i cooperació. El regidor Paco García es va reunir amb la vicepresidenta del municipi lusità, Anabela Fenandes da Graça, en una trobada en la qual s'ha proposat realitzar un acord d'agermanament entre les dos localitats, “amb la finalitat de continuar projectant la nostra música a nivell internacional i preparar nous projectes a nivell europeu, on puguen concórrer estes dos ciutats i altres més que es puguen sumar d'altres països”, ha comentat l'edil.

Pujar