elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria celebra la ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent'

  L'Ajuntament de Llíria, a través de l'àrea de Medi Ambient, organitza la "I Fira de Ramat de Sant Vicent" que s'inaugurarà dijous que ve, 12 d'abril a les 17.00 hores en el recinte de Vil·la Àngels. En l'esdeveniment, que se celebrarà fins al diumenge 15 d'abril, tindran cabuda exemplars de ramaderia ovina-caprina, vaquina i equina, amb especial atenció a les races autòctones i aquelles que es troben en perill d'extinció , així com també una representació d'aus i animals de companyia.

  Des del consistori edetà s'ha volgut recuperar una tradició que històricament sempre ha existit en la ciutat de Llíria i que s'ha perdurat de forma activa fins a principis del segle XX, quan es van impulsar els escorxadors municipals.

  Per a l'alcalde, Manolo Civera, esta fira suposa "la recuperació d'una activitat ancestral no sols de la ciutat de Llíria i la seua comarca, sinó de tota la Comunitat Valenciana, atés que este tipus d'esdeveniments fa temps que van desaparéixer del calendari de certàmens ramaders."

  Per a complementar la fira s'han dissenyat una sèrie d'activitats didàctiques com a exposicions, concursos i subhastes. En este sentit es recrearan els "oficis perduts" com el llaurat, la batuda o la saca de fusta amb burros i mules, maneig del bestiar a cavall o amb gossos pastors, o la recreació de la transhumància per la "Sendera de Bétera", que es realitzarà el dissabte al matí. Així mateix, se celebraran proves esportives, concursos i demostracions com el tradicional "tir i arrossegament" i una subhasta l'últim dia, precedida d'un passe previ.

  Exposició "Caminant pels assegadors"

  L'exposició "Caminant pels assegadors", que s'inaugura el mateix dia de l'obertura de la fira a les 18.30 hores en l'edifici Multiusos de Llíria, està patrocinada per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el Museu Valencià d'Etnologia i pretén ser una mostra de la interrelació de l'home amb el medi des de temps remots fins als nostres dies en què estes seculars rutes s'obrin a altres usos d'esplai, recreació, d'artesania o gastronomia.

  Esta primera edició de la "Fira de Ramat" té a més un objectiu divulgatiu. Per a això es van a realitzar les "Jornades Nacionals sobre Ramaderia Extensiva, Transhumància, Vies Pecuàries i Activitats Complementàries" que complementaran este certamen amb xarrades i taules redones en què s'abordaran la problemàtica actual per a la pràctica de l'activitat ramadera extensiva en general, i la transhumant en particular.

  Pujar