elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria acull una jornada sobre la situació de l'agricultura

Llíria acull una jornada sobre la situació de l'agricultura
  MÉS FOTOS
  Llíria acull una jornada sobre la situació de l'agricultura - (foto 2)

  L'edifici Multiusos de Llíria ha acollit esta vesprada la jornada tècnica ""Anàlisi d'alternatives en el sector hortofructícola del Camp de Túria", organitzada per la Fundació Cajamar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llíria, la Cooperativa Vinícola de Llíria i la Comunitat de Regants de Llíria.

  L'alcalde Manolo Civera, que ha participat en la inauguració de la jornada, ha valorat "la importància d'este tipus de trobades, especialment en campanyes tan dures com la d'enguany i que tant estan afectant el món del camp, perquè ens permet buscar entre tots solucions per a afrontar la crisi i potenciar l'activitat agrícola, i en les quals les administracions públiques també hem d'estar molt implicades".

  Per la seua banda, el president de la Comunitat de Regants de Llíria, José Alfonso Soria, ha volgut llançar "un missatge optimista malgrat la crisi, perquè hi ha alternatives i l'agricultura de regadiu pot ajudar a combatre la despoblació en les zones rurals".

  A més, ha reivindicat "l'aposta per la modernització dels sistemes de regadiu, com ha fet sempre la Comunitat de Regants, ja que ens permet usar mitjans més econòmics i promoure un desenvolupament rural sostenible amb el medi ambient".

  Igualment, en la presentació ha intervingut el president de la Cooperativa Vinícola de Llíria, José Feltrer, que ha advocat per "un canvi de mentalitat en el sector, en el qual ha de prevaldre la formació i els agricultors professionals, que es convertisquen també en empresaris agrícoles". De la mateixa manera, ha recordat "la necessitat de la reconversió del camp per a diversificar la producció, com ha fet la Cooperativa en més de 6.000 fanecades".

  Finalment, el director de la Zona Interior Est de Cajamar, José Antonio Montero, ha destacat que "la importància que estos projectes de modernització en el camp puguen ser viables i per a això, a més de les subvencions, entitats com la nostra permeten obtindre el finançament necessari per a estes iniciatives".

  La trobada celebrada a Llíria ha reunit agricultors i experts en agricultura que han debatut i plantejat diferents propostes per a potenciar la rendibilitat del sector. Entre altres qüestions, han abordat els canvis de varietats agrícoles i els cultius alternatius, la millora de les estructures agràries i el relleu generacional o la comercialització agroalimentària 4.0.

  El secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, serà l'encarregat de clausurar la jornada.

  Pujar