elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llíria acull la VI Jornada del Foment i Millora del Cultiu de la Garrofera

Llíria acull la VI Jornada del Foment i Millora del Cultiu de la Garrofera
  MÉS FOTOS
  Llíria acull la VI Jornada del Foment i Millora del Cultiu de la Garrofera - (foto 2)

  L'edifici Multiusos de Llíria ha acollit hui la sexta edició de la Jornada del Foment i Millora del Cultiu de la Garrofera, organitzada per Empreses Innovadores de la Garrofa (EIG) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llíria i la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.

  L'alcalde de Llíra, Manolo Civera ha assistit a esta jornada que ha comptat també amb la presència del secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez. La trobada contribuïx a crear un espai per als professionals del sector on es debat, reflexiona i actualitzen els coneixements en el cultiu de la garrofera.

  Durant el matí s'han oferit diferents ponències en què s'ha exposat la divulgació de les més recents tècniques de cultiu, l'avaluació del comportament agronòmic de varietats de garrofera, possibilitats de finançament del cultiu i les aplicacions mediambientals i potencialitats del seu fruit en rebosteria i indústria alimentària i en la gastronomia de qualitat.

  Així mateix, durant la celebració de l'esdeveniment els participants també han pogut degustar productes elaborats amb farina torrada de garrofa, com a bescuits, magdalenes, xocolates i ensaïmades. Al mateix temps, s'han presentat diversos productes elaborats a partir d'este producte com a edulcorants naturals amb grans qualitats nutricionals.

  Per finalitzar la jornada, es realitzarà una visita a unes quantes plantacions experimentals de garroferes on es podrà comprovar l'evolució d'estos projectes destinats al foment del cultiu de la garrofera.

  Pujar