elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’exposició del CSIC ‘Las moléculas que comemos’ arriba a Llíria

L’exposició del CSIC ‘Las moléculas que comemos’ arriba a Llíria
  • La mostra es podrà visitar del 2 al 22 de desembre en l'edifici Multiusos

Llíria acollirà la nova exposició del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), ‘Las moléculas que comemos’, que conta curiositats i descobriments entorn dels productes alimentosos.

La mostra podrà visitar-se a l'edifici Multiusos d del 2 al 22 de desembre, en horari de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores, excepte els festius que estarà tancada.

L'exposició presenta la nostra relació amb l'alimentació i explica com intervenen en ella sentits com l'olfacte i el gust, així com els processos biològics que realitza el nostre cos per a digerir allò que ingerim. També trau el cap a la cuina, un autèntic laboratori del sabor on tenen lloc reaccions químiques com la caramel·lització i la fermentació, i on s'utilitzen tècniques avantguardistes com la gelificació o la esferificació. Les investigacions de CSIC en alimentació i seguretat alimentària formen part del contingut amb exemples com la clara d'ou ‘hidrolitzada’ o envasos biodegradables que allarguen la vida dels aliments.

D'altra banda, es desmunten alguns falsos mites de l'alimentació, s'explica per què ens atrauen tant els ultraprocessats i com l'absorció de nutrients i una dieta equilibrada són clau per a la prevenció de malalties cardiovasculars, la diabetis o l'obesitat.

El contingut de ‘Las moléculas que comemos’ ha sigut creat per Cultura Científica y Ciencia Ciudadana del CSIC en col·laboració amb la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular (SEBBM). Per a Isabel Varela, investigadora del CSIC i presidenta de la SEBBM, l'exposició “dona les claus per a ser conscients del que mengem i observar com reacciona el nostre organisme”.

La mostra s'emmarca en el projecte de divulgació científica Ciudad Ciencia, que el CSIC duu a terme en col·laboració amb 54 ajuntaments de tota Espanya, com Llíria, amb la finalitat que els seus habitants coneguen de primera mà l'actualitat científica i tecnològica.

Pujar