elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament commemora el trenta aniversari de l'ascens del Choleck Llíria a l'ACB

  • El consistori ha editat un vídeo en homenatge als protagonistes d'aquella gesta inoblidable per a la ciutat

L'Ajuntament de Llíria ha volgut commemorar hui el trenta aniversari de l'ascens del Choleck Llíria a l'ACB, que va bolcar a tota una ciutat en aquell inoblidable dia del 25 de maig de 1991. El consistori, amb la col·laboració del CEB Llíria, ho fa amb un vídeo en el qual ha reunit, al voltant d'una taula, a alguns dels protagonistes de la gesta.

Tres jugadors d'aquella històrica plantilla, Goyo Carrillo, Carlos García i Mariano Villagrasa, l'entrenador que va culminar l'ascens, Andreu Casadevall, i el director esportiu que va iniciar la temporada dirigint a l'equip, Lluís Andés, han rememorat els moments més apassionants d'aquell laboriós trajecte, que va culminar amb un ascens que va fer realitat els somnis de tot un poble.

També s'ha connectat, a més, de manera telemàtica amb Chus Bueno, un altre dels integrants d'aquell equip i actual vicepresident de la NBA a Europa, Àfrica i Orient Mitjà. Tots els participants en el vídeo han coincidit en l'ambient tan especial que es va viure aquella vesprada en el Pavelló Pla de l’Arc: un recinte abarrotat amb més de 4.000 persones, que van passar a inundar la pista quan va sonar el xiulet final per a ratificar la victòria del Choleck Llíria per 92-84 enfront del Prohaci Mallorca i, amb ella, l'ascens del club a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Una celebració que es va prolongar després per tots els carrers de ciutat.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha indicat que este vídeo “constitueix un merescut homenatge a un equip que va aconseguir fer història i unir a tota una ciutat al voltant d'un somni”. “Ens hauria agradat commemorar esta efemèride amb un acte multitudinari, però les circumstàncies sanitàries actuals no ho permeten. Esperem poder fer-ho en un futur pròxim”, ha explicat el primer edil.

El Ferrys Llíria, nom que va prendre amb el nou patrocinador, va romandre en l'ACB durant les temporades 1991/1992 i 1992/1993, però va acabar perdent la categoria en el play-off de descens enfront del Càceres.

El vídeo, ’25.5.91: Quan tocàrem el cel’, ja està disponible en el canal de YouTube de l'Ajuntament: https://bit.ly/3fNQXzj

Pujar