elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El futur de l'agricultura va centrar el debat en una nova sessió de l'Aula de Ciutadania

El futur de l'agricultura va centrar el debat en una nova sessió de l'Aula de Ciutadania

    La segona sessió de l'Aula de Ciutadania, del present curs, va girar entorn del lema "Quin futur per a l'agricultura". Jose María García, ponent de la sessió, va nàixer a Mèxic com a conseqüència de l'exili dels seus pares després de la Guerra Civil, i va tornar a València en els anys 70. Va estar acompanyat per l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, i el regidor de Desenrotllament Sostenible, Francesc Fombuena.

    García, que va lloar la iniciativa de l'Aula de Ciutadania per "unir universitat i ciutat", va realitzar un recorregut per l'agricultura, de l'àmbit global al local, per a acabar amb una sèrie de propostes que podrien ser la solució per a una agricultura en crisi. Aspectes com la globalització, l'energia o el canvi climàtic van ser parts fonamentals del seu discurs. A més, va fer insistència en la necessitat una nova cultura d'alimentació sostenible.

    Pel que fa a la Comunitat Valenciana, García va destacar el problema existent amb relació als cítrics, perquè hi ha certes varietats que presenten un excedent de producció. A això se li unix l'abandonament de les superfícies agràries, amb unes xifres que apunten a la pèrdua de 150.000 hectàrees en 25 anys. Com a conseqüència s'està produint una pressió urbana sobre l'espai agrari. El professor va defendre, com a possibles solucions als problemes abordats, la baixada de costos i el treball en pro de la qualitat i el valor afegit del producte.

    Pujar