5 de juny de 2020 5/6/20

La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària

La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària - (foto 2)
  La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària - (foto 3)

  La I Fira de Ramat de Sant Vicent, que se celebrarà fins a diumenge que ve 15 d'abril a Llíria, s'ha inaugurat esta vesprada amb la presència del secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez, i l'alcalde Manolo Civera, entre altres autoritats.

  Des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Llíria, amb la col·laboració d'altres administracions i entitats, s'ha apostat per impulsar esta iniciativa que suposa la recuperació de les ancestrals fires ramaderes a la Comunitat Valenciana i que servirà com a eix central per a la resta d'activitats programades com a conferències, exposicions, concursos i subhastes.

  La Fira de Ramat, que està ubicada al recinte de Vil·la Àngels, donarà cabuda a la ramaderia ovina-caprina, vaquina i equina, amb especial atenció a les races autòctones i aquelles en perill d'extinció.

  Estes jornades dedicades a la transhumància i a la ramaderia, activitat vinculada des dels seus orígens amb el moviment pecuari, tenen a més un objectiu complementari de divulgació. A través de les conferències i taules redones, que es realitzaran durant el certamen, s'abordarà la problemàtica actual en la pràctica de l'activitat ramadera extensiva en general i la transhumant en particular.

  Així mateix, durant el certamen s'exposarà la mostra "Passejant pels assagadors" que permetrà visualitzar tot el patrimoni cultural, patrimonial etnològic i mediambiental lligat al món pecuari. Així com mostrar les possibilitats que oferixen estes antigues sendes en propostes d'esplai urbà, artesania i gastronomia La mostra es podrà visitar a l'edifici Multiusos de Llíria.

  Pujar