elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària

La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària
  MÉS FOTOS
  La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària - (foto 2)
  La ‘I Fira de Ramat de Sant Vicent' de Llíria recupera una tradició centenària - (foto 3)

  La I Fira de Ramat de Sant Vicent, que se celebrarà fins a diumenge que ve 15 d'abril a Llíria, s'ha inaugurat esta vesprada amb la presència del secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez, i l'alcalde Manolo Civera, entre altres autoritats.

  Des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Llíria, amb la col·laboració d'altres administracions i entitats, s'ha apostat per impulsar esta iniciativa que suposa la recuperació de les ancestrals fires ramaderes a la Comunitat Valenciana i que servirà com a eix central per a la resta d'activitats programades com a conferències, exposicions, concursos i subhastes.

  La Fira de Ramat, que està ubicada al recinte de Vil·la Àngels, donarà cabuda a la ramaderia ovina-caprina, vaquina i equina, amb especial atenció a les races autòctones i aquelles en perill d'extinció.

  Estes jornades dedicades a la transhumància i a la ramaderia, activitat vinculada des dels seus orígens amb el moviment pecuari, tenen a més un objectiu complementari de divulgació. A través de les conferències i taules redones, que es realitzaran durant el certamen, s'abordarà la problemàtica actual en la pràctica de l'activitat ramadera extensiva en general i la transhumant en particular.

  Així mateix, durant el certamen s'exposarà la mostra "Passejant pels assagadors" que permetrà visualitzar tot el patrimoni cultural, patrimonial etnològic i mediambiental lligat al món pecuari. Així com mostrar les possibilitats que oferixen estes antigues sendes en propostes d'esplai urbà, artesania i gastronomia La mostra es podrà visitar a l'edifici Multiusos de Llíria.

  Pujar