elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diputació i Consell col·laboren per accelerar el centre social de Llíria i el complex sociosanitari de Bétera

Diputació i Consell col·laboren per accelerar el centre social de Llíria i el complex sociosanitari de Bétera
  MÉS FOTOS
  Diputació i Consell col·laboren per accelerar el centre social de Llíria i el complex sociosanitari de Bétera - (foto 2)
  Diputació i Consell col·laboren per accelerar el centre social de Llíria i el complex sociosanitari de Bétera - (foto 3)
  Diputació i Consell col·laboren per accelerar el centre social de Llíria i el complex sociosanitari de Bétera - (foto 4)

  El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut aquest dimarts a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, "dins de la normalitat i el treball coordinat entre ambdues administracions per arribar al major nombre de ciutadans possible".

  Rodríguez ha destacat eixa cooperació entre institucions front la "competició del passat entre Generalitat i Diputació", i ha explicat que la reunió, amb la presència de la diputada de Benestar, Mercedes Berenguer, la secretària autonòmica d'Infància, Rosa Josefa Molero, i el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raga, s'ha centrat en els projectes socials que estan desenvolupant de forma conjunta la Diputació i les Conselleries d'Igualtat i Sanitat.

  En concret, el president ha destacat que ambdues institucions han acordat accelerar les obres de rehabilitació del centre de menors de Llíria, un dels quatre centres socials que s'engegaran en els pròxims mesos fruit de l'acord entre l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer i la Conselleria de Polítiques Inclusives de Mónica Oltra.

  Un altre dels temes importants tractats en la reunió ha sigut la reordenació del terreny i els serveis de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, propietat de la Diputació, que treballa amb el Consell per a determinar quines instal·lacions i serveis se cediran a la Generalitat, amb l'objectiu de separar i dignificar l'atenció a patologies mentals, orientant-la cap a la rehabilitació, d'una residència que puga acollir a pacients de llarga estada.

  En eixe treball de reordenació s'estudia igualment l'ús que se li pot donar a un edifici que en el seu moment va ser concebut com a hotel per a les famílies dels pacients, i que en l'actualitat es troba tancat. L'objectiu tant de la Diputació com de la Generalitat és que Bétera s'acabe convertint en "un complex sociosanitari referent a la Comunitat Valenciana", segons ha manifestat Rodríguez.

  "De l'ocurrència a la planificació"

  En paraules de Jorge Rodríguez, "amb la situació que hem heretat d'anteriors governs, malgrat que sumant esforços és difícil arribar a tots els ciutadans, per açò tenim tan clar que hem de treballar junts amb la convicció que totes les institucions estan al servei de la ciutadania i que els diners que invertim són de totes aquelles persones que paguen els seus impostos".

  Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha agraït al president de la Diputació "la seua implicació personal en les polítiques socials". En opinió d'Oltra, "hem passat de l'ocurrència a la planificació, i reunions com la de hui ens serveixen per avançar ja en les necessitats en política social de cara al pròxim any".

  Pujar