elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Agrari proposa tancar camins agrícoles per a augmentar la seguretat en el camp

  L'última sessió del Consell Agrari Municipal de Llíria va acordar per unanimitat que els camins rurals que donen accés als terrenys agrícoles puguen tancar-se si així ho sol·liciten els propietaris dels camps. D'esta manera es pretén augmentar el control en estes zones per a evitar robatoris dels productes i material agrícola.

  Esta proposta serà traslladada al ple de l'Ajuntament de Llíria per a dur a terme la pertinent modificació de l'Ordenança del Medi Rural que permeta esta mesura.

  La seguretat en el camp va ser un dels assumptes que es va abordar en esta reunió. En este sentit, es va presentar un informe de la Policia Local en què es va posar de manifest la labor dissuasòria que tant la Unitat Rural de la Policia com la Guàrdia Civil realitzen en un terme municipal tan extens com el de Llíria, així com la vigilància que realitzen sobre les zones més propícies als robatoris.

  D'altra banda, el Consell Agrari va fer una declaració perquè l'Ajuntament de Llíria, en els pròxims projectes urbanístics que puga desenrotllar, exigisca que els nous traçats urbans respecten les connexions amb la xarxa de camins rurals del seu entorn.

  Alhora que es denunciaven actuacions com les realitzades en el PAI ST-1 "Entrada des de Benisanó", on la urbanització ha ignorat estos camins, ja que han sigut moltes les queixes rebudes dels agricultors de l'Horta Vella de Llíria en este sentit. Per este motiu, des de la regidoria d'Agricultura s'executaran les tasques necessàries per a reposar les connexions que faciliten el normal accés i la seguretat dels agricultors als seus camps de cultiu.

  En la sessió, també es va aprovar la proposta que demana al Govern de l'Estat una reducció dels mòduls del IRPF agraris atenent a la temporada de sequera que s'arrossega en el terme municipal i que ha suposat una producció agrícola de pitjor qualitat i menor quantitat que ha afectat els ingressos econòmics dels agricultors.

  La reunió va servir també per a presentar al nou regidor d'Agricultura, Manuel Llavata, que va reiterar el compromís del Govern municipal amb el medi rural "per a facilitar el treball a la gent del camp, siga amb la millora de la xarxa de camins o amb l'adopció de mesures que possibiliten un millor rendiment de l'activitat agrícola, i el Consell Agrari és un clar altaveu del sentir del món del camp de Llíria que cal escoltar i tindre molt en compte".

  El Consell Agrari va tancar la seua última sessió de treball amb el beneplàcit a la nova ordenança de pastures i la definició de les zones d'aprofitament.

  Pujar