elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat de Regants de Llíria escometrà la segona fase de les obres de modernització del regadiu

La Comunitat de Regants de Llíria escometrà la segona fase de les obres de modernització del regadiu
  • L'alcalde Manolo Civera ha assistit hui a la firma del conveni entre la SEIASA i l'entitat edetana per a executar este projecte amb un inversió d'1 milió d'euros

MÉS FOTOS
La Comunitat de Regants de Llíria escometrà la segona fase de les obres de modernització del regadiu - (foto 2)

La segona fase de les obres de modernització de les infraestructures de regadiu de la Comunitat de Regants de Llíria es podrà dur endavant gràcies al conveni que l'entitat ha signat amb Sociedad Mercantil Estatal de Infraestructuras Agrarias (SEIASA), en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020.

En la rúbrica de l'acord, celebrada hui a la seu de la Delegació del Govern, han participat el president de la SEIASA, Alejandro Alfonso, i el president de la Comunitat de Regants de Llíria, José Alfonso Soria. L'acte ha comptat també amb la presència de l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, i del delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

Posteriorment, s'han traslladat al terme de la capital del Camp de Túria per a visitar les obres que es realitzaran. En este sentit, l'alcalde Manolo Civera ha valorat “de forma molt positiva estes ajudes que rebran els nostres agricultors perquè contribuixen a la modernització del sector i potencien la seua activitat des d'un desenvolupament rural sostenible amb el medi ambient”.

Mitjançant este conveni, es regula el finançament, construcció i explotació dels regadius del canal principal del Camp de Túria. El projecte contempla el condicionament de la bassa IV de la Comunitat de Regants, que tindrà com a conseqüència una millora en l'explotació. A més, s'escometrà la construcció d'un by-pass sobre la conducció d'ompliment de la bassa, amb l'objectiu d'augmentar l'eficiència energètica dels regants edetans.

El projecte compta amb un pressupost d'1.044.299 euros, cofinançat pels fons FEADER, que aportaran el 47.07% del total, la Sociedad Mercantil Estatal de Infraestructuras Agrarias, que sufraga un 20.5% de la intervenció, i la Comunitat de Regants de Llíria, que cobreix el 32.43% restant.

Esta segona fase de les obres de modernització del regadiu de Llíria beneficiaran a un total de 1.825 regants i afectaran una superfície de 3.950 hectàrees del terme municipal.

Pujar