Castellano

L'FMI demana als Governs que pugen els impostos als més rics per a frenar l'impacte del COVID-19

L'FMI demana als Governs que pugen els impostos als més rics per a frenar l'impacte del COVID-19
  • L'organisme proposa reformes fiscals per a pagar la factura de la crisi sanitària

El coronavirus ha fet saltar per l'aire qualsevol previsió econòmica plasmada en els últims mesos sobre paper. Els governs de tot el món, i especialment els europeus, s'han vist obligats a prendre mesures de contenció per a poder fer front a la gran factura que ha deixat el COVID-19 al seu pas.

L'última recomanació arriba des del Fons Monetari Internacional (FMI) i podria despertar les crítiques entre alguns partits. Aquesta recomanació passa per pujar els impostos a aquelles persones i empreses que cotitzen més, per a salvaguardar el sistema de salut i protecció als col·lectius més vulnerables.

“Els Governs han de prendre mesures per a millorar el compliment tributari, i avaluar l'aplicació d'impostos més alts per als grups més acabalats i les empreses més rendibles”, assenyala el director del Departament de Finances Públiques del FMI, *Vitor Gaspar, que ha precisat l'important que és que “aquells que millor estiguen contribuïsquen a compensar als més vulnerables”.

En la mateixa línia, el portaveu del FMI ha explicat que amb aquesta pujada d'impostos es podria contribuir a “ pagar serveis crítics, com les xarxes de salut i de protecció social, en una crisi que ha afectat de manera desproporcionada als segments més pobres de la societat”.

“I això és una cosa que s'aplica tant a títol individual en les nostres societats com per a la comunitat internacional en suport als països pobres” ha conclòs.

Pujar