elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'escola infantil de les Alqueries aconsegueix accedir a la xarxa d'escoles de la Conselleria

    L'escola infantil Virgen del Niño Perdido de les Alqueries ha accedit a la xarxa d'escoles de la Conselleria d'Educació per al curs 2017/2018. D'aquesta manera, l'escola, encara que continua sent de titularitat municipal, passa a estar en la xarxa de centres públics del País Valencià. Així, les famílies interessades poden optar a bons de Conselleria per a reduir la mensualitat. Betlem Albero, regidora d'Educació de les Alqueries afirma que "aquest canvi suposa un gran pas per a millorar els serveis a la ciutadania, ja que açò permet accedir a les diferents subvencions que promou la Generalitat per a aquest tipus de centres. A més, el fet d'estar integrada en la xarxa valenciana fa que el projecte educatiu s'adeqüe i s'iguale amb els altres centres públics entre d'altres coses, en l'horari".

    L'escola disposa de 4 aules diferents, dos per als xiquets de d'1-2 anys, amb 13 llocs escolars cadascuna i altres dos per als xiquets de de 2-3 anys amb 15 i 20 llocs escolars. Ofereix un projecte educatiu on s'inclou el menjador, que tindrà una alimentació saludable amb la promoció dels productes de temporada, evitant productes congelats i elaborats industrials. A més, l'Ajuntament té la voluntat de que l'abastiment dels productes al centre se porte a terme des dels comerços locals. Respecte al seu horari, serà de 9h fins les 17h, encara que l'ajuntament també dona la possibilitat d'un servei assistencial de 7:30h a 9h i de 17h a 18:30h, a més del servei en Nadal, Pasqua i Escola d'estiu.

    A més, en el plenari d'aquesta setmana, es van aprovar l'ordenança de tarifes per a l'Escola Infantil amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís i en contra de Partit Popular i Ciudadanos. Després d'aquesta aprovació, la matrícula per al curs vinent serà de 50€, a més de la mensualitat de 190€. Qui vulga tindre el servei assistencial de matí o de vesprada són 15€ al mes més per cadascun. Betlem Albero assegura que "moltes famílies ja han optat per les subvencions que els ajudaran a disminuir el cost d'aquest servei", a més, afig que "l'objectiu és que tothom puga tindre accés a l'escola infantil i millorar la seua qualitat".

    Pujar