elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de les Alqueries promou una recerca sobre el patrimoni municipal

  • El consistori ha aprovat crear unes dependències especials per a l'arxiu local

L'Ajuntament de les Alqueries, per unanimitat, ha aprovat en el ple la creació d'una comissió de recerca sobre el patrimoni municipal que s'iniciarà al desembre i tindrà una durada de sis mesos. Durant aquest període, el consistori pretén resoldre la situació de la documentació i catalogació d'objectes que poden haver desaparegut de les dependències municipals des de 1985. A més, en la proposta se considera oportuna la creació d'unes dependències municipals dedicades a l'arxiu local.

Així, a proposta del regidor de Patrimoni, Xavier Balaguer, el ple ha aprovat crear un arxiu històric municipal habilitant unes dependències especials per a la custòdia, conservació i catalogació de la documentació considerada com a històrica. Balaguer assegura que "en la localitat no existeix un arxiu patrimonial, per açò, des de l'equip de govern hem dut a terme aquesta proposta i necessitem de la col·laboració del funcionariat per a trobar tot allò que no estiga inventariat i forme part dels 31 anys d'història de les Alqueries".

"A causa que no hi ha hagut iniciativa en els anteriors governs em fa obrir noves línies de recerca per a esbrinar què és el que ha passat amb la documentació d'interès històric generada durant aquests 31 anys i on han anat a parar els treballs que s'hagen pogut fer relacionats amb el patrimoni de les Alqueries des del 1985", conclou Balaguer.

Pujar