elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ple aprova la declaració en defensa dels cítrics valencians

  El ple de les Alqueries ha aprovat la declaració de defensa del cítrics valencians en la que s'insta al Govern d'Espanya a iniciar els tràmits perquè es rescindisca l'acord comercial entre la Unió Europea i el sud d'Àfrica, respecte a les importacions citrícoles. També s'insta al Consell de la Generalitat Valenciana perquè sol·licite al Govern Central i aquest ho faja a la Comissió Europea perquè s'establisca un protocol comercial en matèria de cítrics entre la Unió Europea i Sud-Àfrica. La regidoria d'Agricultura, Betlem Albero, ha comentat que "és un acord que perjudicarà molt als llauradors del nostre municipi. L'Ajuntament està col·laborant des del primer moment en la recollida de signatures per tal de tractar d'aturar-lo i, ara, refermem aquesta posició amb l'acord plenari".

  La Unió Europea ha iniciat un nou acord d'associació econòmica amb els països del sud d'Àfrica, que posa en perill el futur dels productors i llauradors citrícoles valencians i afegeix un nou greuge comparatiu per al camp valencià, "per això des del govern municipal de les Alqueries hem llençat aquesta proposta", indica Albero que afegeix que "a més, l'any 2015 es van detectar a la Unió Europea 45 enviaments de cítrics procedents de Sud-Àfrica amb presencia d'agents nocius, 16 dels quals eren del vector que provoca una malaltia fúngica i la normativa europea diu que s'han de tancar les fronteres si es detecten més de 14 casos per a evitar el contagi".

  A part d'aquesta acció del ple de l'Ajuntament, també s'està duent a terme una recollida de firmes que està disponible a l'ajuntament, la casa de la Música, a les entitats membres del Consell Agrari i a través de la plataforma change.org. El manifest que acompanya aquestes signatures sol·licita rescindir l'acord d'Associació Econòmica signat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d'Àfrica del Sud, reforçar les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeus, exigir majors controls del productes importants i augmentar els pressupostos destinats a la contractació de les Assegurances Agràries.

  En definitiva, Albero conclou que "és una iniciativa que pensa en els llauradors de les Alqueries perquè ens preocupa que a la situació de precarietat que viuen fa anys s'afegisquen nous inconvenients i estem veien com les administracions no fan res per remediar-ho".

  comentaris 2 comentaris
  pagadores
  pagadores
  28/05/2017 09:05
  cuota

  y sube la cuota como se quedan sin gente los que se quedan que son los que nos toca mantener el equipo ya que la directiva pone poco de su bolsillo

  Pujar