elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries torna a soltar ‘cryptolaemus’ per a lluitar contra el ‘cotonet’ en zones de l’horta municipals amb major incidència

Les Alqueries torna a soltar ‘cryptolaemus’ per a lluitar contra el ‘cotonet’ en zones de l’horta municipals amb major incidència
  • La regidoria d’Agricultura ha repetit l’acció per segon any consecutiu en consens amb la Unió de Llauradors pels resultats positius obtinguts l’any passat

MÉS FOTOS
Les Alqueries torna a soltar ‘cryptolaemus’ per a lluitar contra el ‘cotonet’ en zones de l’horta municipals amb major incidència - (foto 2)
Les Alqueries torna a soltar ‘cryptolaemus’ per a lluitar contra el ‘cotonet’ en zones de l’horta municipals amb major incidència - (foto 3)

L’Ajuntament de les Alqueries ha portat a terme una solta de 15.000 individus de cryptolaemus per a lluitar contra la plaga del ‘cotonet’ en les zones hortofructícoles amb major incidència de la localitat. Per segon any consecutiu, el consistori posa en marxa esta mesura que va aconseguir resultats positius l’any passat, amb el consens de la Unió de Llauradors. L’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, ha assistit a aquesta solta junt al regidor d’Agricultura de la localitat, Ramón Ros, que ha explicat que “a les mateixes dates que en 2021, enguany s’observa una menor incidència, per la qual cosa, l’actuació està fent efecte. Continuem així amb el treball iniciat amb la intenció de reduir la població d’esta plaga que està afectant de manera tan directa i lamentable als nostres llauradors”.

L’elecció de les dates per a dur-ho a terme l’han acordat les parts implicades. “S’ha considerat que ara és el moment idoni per a la solta, ja que els tractaments químics ja estan fets”, indica l’alcaldessa. Cal recordar que les Alqueries va ser el primer consistori de la província a fer una compra pública per a fer front a la plaga. Lara, afirma que “des de la el consistori i junt amb la regidoria d’Agricultura vam vore molt adequat des del primer moment esta actuació i per això ens vam posar a treballar per poder fer-ho una realitat i ho vam consensuar amb les distintes organitzacions que conformen el Consell Agrari Local”.

El regidor conclou dient que “sabem que estes actuacions no són efectives en una única campanya, per això hem continuat amb el treball iniciat l’any passat. Es tracta d’una acció pensada per a millorar el futur i tractar de controlar esta plaga en el menor temps possible. A més, és una aposta decidida pel control biològic, ja que pensem que el futur de l’agricultura en general i de la citricultura en particular passa per fer cada vegada millor ús d’estes tècniques que no són agressives amb el medi ambient”.

Pujar