elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries reinicia la campanya informativa de la recollida porta a porta dels residus

Les Alqueries reinicia la campanya informativa de la recollida porta a porta dels residus
  • Les educadores ambientals informaran casa per casa i a les empreses durant els pròxims mesos sobre el funcionament del nou sistema

MÉS FOTOS
Les Alqueries reinicia la campanya informativa de la recollida porta a porta dels residus - (foto 2)

Les Alqueries reinicia la campanya informativa de la recollida porta a porta dels residus. Les educadores ambientals informaran casa per casa i a les empreses durant els pròxims mesos el funcionament del nou sistema. La regidora de Medi Ambient, Betlem Albero, detalla que “és molt important explicar a cada veí i veïna, major o menut, com serà esta recollida. A banda, hem organitzat activitats, visites i preparat informació per a compartir també a les xarxes socials fins a la seua aplicació que esperem que comence a finals d’any”.

L’alcaldessa, Esther Lara, puntualitza que “este canvi no és un capritxo o invenció de l’Ajuntament. És una iniciativa per tal de complir amb la normativa europea que ens aboca que la recollida de residus haja de ser d’esta manera, per fracció, i la novetat és fer-ho porta a porta”. Assegura que és “una millora per als ciutadans i haurem d’anar perfeccionant amb el feedback de la ciutadania amb nosaltres per a saber quines coses es poden millorar”.

Per la seua banda, el diputat provincial de Residus, Ignasi Garcia, afirma que el porta a porta “aconseguix incrementar moltíssim el reciclatge com s’ha vist en altres municipis i les Alqueries està donant els passos necessaris cap a la transició ecològica que necessita el planeta” ja que recorda que “la UE té com a objectiu que en 2035 només el 10% dels residus que generem arriben a l’abocador”. A banda, destaca que el porta a porta “és una facilitat per als veïns que ja no hauran d’anar fins als contenidors i millorarà l’entorn urbà eliminant punts bruts”.

Albero indica que “anem a fer una gran inversió ajudats per la Diputació de Castelló i esperem que pròximament també ho faça la Generalitat Valenciana”. L’Ajuntament ha disposat a la seua pàgina web un llistat de preguntes freqüents per tal de solucionar els principals dubtes que genera este nou servei com: per què s'ha optat pel sistema, el repartiment dels poals o què fer si no es pot traure els residus en l'horari establert.

Actualment, la recollida selectiva a les Alqueries és del 10%, mentre que la normativa de residus demana que siga el 65%. El porta a porta facilita el reciclatge i ha incrementat el percentatge de la recollida selectiva a Europa i ciutats a Catalunya que han arribat fins al 80%.

Pujar