elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries és el primer municipi castellonenc a soltar cliptolemus per a lluitar contra el cotonet

Les Alqueries és el primer municipi castellonenc a soltar cliptolemus per a lluitar contra el cotonet
  • S'han soltat 20.000 individus en algunes zones hortofructícoles de la localitat

MÉS FOTOS
Les Alqueries és el primer municipi castellonenc a soltar cliptolemus per a lluitar contra el cotonet - (foto 2)
Les Alqueries és el primer municipi castellonenc a soltar cliptolemus per a lluitar contra el cotonet - (foto 3)

L’Ajuntament de les Alqueries ha portat a terme una solta de 20.000 individus de cliptolemus en algunes zones hortofrutícoles de la localitat per tal de lluitar contra la plaga del ‘cotonet’. Les Alqueries és el primer consistori de la província a fer una compra pública per a fer front a la plaga. El regidor d’Agricultura de la localitat, Ramón Ros, ha explicat que “des de l’Unió de Llauradors ens van proposar portar a terme esta acció per tal de lluitar contra esta plaga que està afectant de manera tan directa i lamentable als nostres llauradors. Des de la regidoria que encapçale ho vam vore molt adequat des del primer moment i per això ens vam posar a treballar per poder fer-ho una realitat i ho vam consensuar amb les distintes organitzacions que conformen el Consell Agrari Local”.

Cal recordar que al citat Consell Agrari de les Alqueries estan les cooperatives Cocalni, Agroal i Agrícola Sant Jaume, un representant de tots els grups polítics de l’Ajuntament, els sindicats Asaja Alqueries i la Unió de Llauradors i la Comunitat de Regants de Vila-real. Durant els propers dies, personal municipal portarà a terme la solta d’este predador natural del ‘cotonet’ entre la carretera general i la ratlla de Borriana i entre el riu Sec fins el barranco de la Ratlla de Nules, que segons els tècnics de les distintes cooperatives locals són les zones que més afectació de la plaga afronten.

Ros, qui ha estat amb l’alcaldessa de la localitat, Esther Lara, i el secretari general de la Unió, Carles Peris, revisant els primers treballs portats a terme, conclou dient que “sabem que per a esta campanya no serà efectiva, però es tracta d’una acció pensada per a millorar el futur i tractar de controlar esta plaga en el menor temps possible. A més, és tracta d’una aposta decidida per el control biològic, ja que pensem que el futur de l’agricultura en general i de la citricultura en particular passa per fer cada vegada millor ús d’estes tècniques que no són agressives amb el medi ambient”.

Pujar