elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries presenta el sistema de recollida de residus porta a porta en les jornades Terra Innovadora

Les Alqueries presenta el sistema de recollida de residus porta a porta en les jornades Terra Innovadora
  • La regidora de Medi Ambient, Betlem Albero, explica la iniciativa del municipi que ha estat qualificada com a un exemple de bones pràctiques de gestió innovadora de residus urbans

MÉS FOTOS
Les Alqueries presenta el sistema de recollida de residus porta a porta en les jornades Terra Innovadora - (foto 2)

La regidora de Medi Ambient, Betlem Albero, ha presentat el sistema de recollida de residus porta a porta i l’àrea de transferència que s’implantarà en la localitat en les jornades Terra Innovadora. Les Alqueries s’ha posat com a exemple de bones pràctiques en la gestió dels residus urbans durant este debat i en la ponència ha estat acompanyada del tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí, el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer i el president Consorci de residus V5, Vicent Muñoz.

Este model establix un calendari de recollida a les Alqueries al qual tots els dies de la setmana es recolliran les cel·luloses higièniques, tres vegades la matèria orgànica, dos els envasos lleugers i un el paper i cartró i la resta, mentre que el contenidor de vidre continuarà al carrer de forma habitual. Albero detalla que “d’esta manera, volem arribar a les ràtios de recollida separada i volum que establix la llei i a les quals ja estan arribant ciutats amb este sistema, ja que, actualment no arribem al 10% de recollida separada, a més, de fomentar l’economia circular”.

La ciutadania amb horaris de treball menys habituals i que no poden traure els poals a l’hora marcada tindran dos àrees d’emergència, una compacta i una altra tancada, esta última estarà al polígon Ull Fondo. A banda, s’instal·larà una àrea de transferència per a evitar el transport diari dels residus a la planta de tractament “i tindre així un sistema més eficient que tinga cura de la contaminació que genera tindre un camió cada dia. L’objectiu és que en un futur s’implante un ecoparc i es puga fer compostatge comunitari en eixa àrea”, indica la regidora.

En la conferència, ha anunciat que durant el segon any es pretén implantar una nova ordenança fiscal amb pagament per generació de residus, és a dir, qui genere menys i separe més, pague menys, i fer una petició de modificació de la taxa fixa al consorci C3/V1 Palancia Belcaire al que pertany les Alqueries i a on es tracten els seus residus urbans.

Pujar