elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries presenta la campanya de gots reutilitzables per a reduir els residus en festes

Les Alqueries presenta la campanya de gots reutilitzables per a reduir els residus en festes
  MÉS FOTOS
  Les Alqueries presenta la campanya de gots reutilitzables per a reduir els residus en festes - (foto 2)
  Les Alqueries presenta la campanya de gots reutilitzables per a reduir els residus en festes - (foto 3)
  Les Alqueries presenta la campanya de gots reutilitzables per a reduir els residus en festes - (foto 4)

  L'Ajuntament de les Alqueries ha presentat la nova campanya de gots reutilitzables per a tractar de reduir els residus que es generen en les festes patronals, que comencen el 29 de setembre. Es repartiran un total de 5400 gots, junt amb una pinça per a poder portar-ho enganxat a la roba o a la bossa. La regidora de Medi Ambient, Betlem Albero, explica que "en aquesta campanya es pretén reduir la despesa de gots de plàstic, així com la quantitat de fem que es forma d'un producte que tarda centenars d'anys en degradar-se".

  La campanya començarà amb la venda de 400 gots en al concert Jove d'aquest dissabte, per tal de reduir els residus també en aquest esdeveniment. Els beneficis de la venda dels gots seran per a la protectora Colònia Felina La Gatera de les Alqueries. D'altra banda, es repartiran 5000 gots gratuïts a totes les penyes de les Alqueries quan actualitzen el cens en el registre de la Policia Local.

  "Volem conscienciar a la població de la gran quantitat de residus que generem als carrers del nostre poble durant la setmana de festes i la gran despesa de gots de plàstic per persona. A més d'açò, també volem que aquesta mentalitat de reutilitzar i reciclar es trasllade al dia a dia de les persones, d'aquesta manera millorarem la situació que viu el medi ambient", conclou Betlem Albero.

  A més, també s'ha presentat el concert de la nit Jove, on començarà la campanya, i que tindrà lloc a les 22h en el recinte del mercat. En aquesta festa actuaran El Diluvi, Almorranes Garrapinyaes i Llàgrimes de Ceba. A més, comptarà amb la participació de la Muixeranga de la Plana. L'espectacle musical està organitzat per la regidoria de Joventut i també compta amb la col·laboració de la Colònia Felina La Gatera de les Alqueries i els joves de CasalSOS.

  Pujar