elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries presenta ‘les Alqueries pèdia’ per a difondre el patrimoni i la història del municipi

Les Alqueries presenta ‘les Alqueries pèdia’ per a difondre el patrimoni i la història del municipi

    L'Ajuntament de les Alqueries ha presentat "les Alqueries pèdia", l'Arxiu Digital i Museu de Memòria Oral, amb el que es recopilarà i difondrà la historia, cultura, tradicions i patrimoni material i immaterial de la localitat. Pedro Aldama, regidor de Cultura, afirma que "les Alqueries té una història peculiar, caracteritzada per haver sigut un poble sense municipi i per tindre una població capaç de gestionar-se col·lectivament, però fins ara no disposàvem de llibres i altres documents als que pogueren accedir fàcilment tota la població perquè conegueren la seua historia. Aquesta iniciativa ens permetrà recopilar nova informació i a la vegada, tota la ciutadania podrà accedir a ella des de qualsevol lloc, moment i dispositiu".

    Les Alqueries pèdia destaca perquè tothom pot fer les seues aportacions per a la seua creació, "d'aquesta manera construirem col·lectivament aquells elements que són importants per a la nostra comunitat", explica Pedro Aldama. Disposa d'una pàgina web, molt intuïtiva i fàcil de navegar, en la que es troba tot l'arxiu i on els usuaris poden posar-se en contacte per a col·laborar. A més, té una fanpage en Facebook on s'informa de tots els nous documents, vídeos i altres documents que s'afegixen en l'arxiu digital i també tenen un canal de Youtube.

    "Estem molt contents del resultat, per a qualsevol municipi és importantíssim conèixer el seu passat i amb 'les Alqueries pèdia' ens adaptem a les necessitats de la societat digital actual. Anime a tothom que visite la web i les seues xarxes socials, ja que hi ha molta informació interessant". I afig que "volem agrair a totes les persones que ja han col·laborat en la seua creació, aportant informació i documents i als que participaran en un futur, ja siga amb textos, fotos o altres coses" conclou el regidor.

    Pujar