elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries organitza tallers i xerrades per a explicar les problemàtiques al voltant dels residus i les seues solucions

Les Alqueries organitza tallers i xerrades per a explicar les problemàtiques al voltant dels residus i les seues solucions
  • Les activitats fomentaran la participació ciutadana per tal que els ponents resolguen els seus dubtes

MÉS FOTOS
Les Alqueries organitza tallers i xerrades per a explicar les problemàtiques al voltant dels residus i les seues solucions - (foto 2)

L’Ajuntament de les Alqueries organitza tallers i xerrades per a explicar les problemàtiques al voltant dels residus i les seues solucions en la setmana gran del poble, les festes de la Segregació. “Les activitats, a més d’oferir informació i eines a la ciutadania per tal que coneguen com funciona la gestió dels residus, fomentaran la participació ciutadana perquè els ponents resolguen els seus dubtes”, explica Betlem Albero, regidora de Medi Ambient del municipi.

El dilluns 21 a les 18:30 es farà un taller a la Plaça Major de les Alqueries on es pretén recollir les preocupacions mediambientals més importants de la ciutadania, sobretot relacionades amb la gestió dels residus municipals. L’activitat, que serà desenvolupada per l’equip d’educació ambiental de la Diputació de Castelló, vol posar en valor els aspectes naturals, socials i culturals més destacables del municipi.

El dimarts 22 al mateix lloc i la mateixa hora, amb una taula redona es debatran les propostes del dia anterior i es contrastarà el resultat de dos sistemes de gestió de residus municipals totalment diferents: el sistema porta a porta i el de contenidors al carrer. Per facilitar esta comparació, participaran els representants de dos municipis que ja recullen de manera separada la fracció orgànica: Jordi Alcon, alcalde de Vistabella, i Sergi Alejos, exregidor de Medi Ambient de Xilxes. 

A més, participaran Betlem Albero, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de les Alqueries, i Sara Aunés, tècnica de la campanya de recollida de residus porta a porta que vol implantar el municipi. “La mesura ja funciona en grans ciutats, com Milà, i en pobles de Castelló, com Vistabella, que, des que l’ha implantada, ha augmentat la separació de residus fins al 77%”, celebra la regidora de Medi Ambient. “L'objectiu de la jornada és debatre d'una manera enriquidora i distesa, per trobar les millors solucions al nou sistema de gestió que hem d’implantar per complir els objectius de separació i reciclatge que marca la llei”, explica Albero.

L’objectiu de les dues jornades és informar i formar a la ciutadania amb exemples clarificadors. També es vol impulsar la participació, promovent el debat i aportacions del veïnat, de manera que entre totes es puguen buscar les millors solucions per establir un sistema sostenible de gestió de residus i adaptar-lo a les necessitats del municipi. Per facilitar la participació del major nombre de persones es realitza a la plaça del poble, en horari de vesprada i acompanyat d’un aperitiu.

Pujar