elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries millora la xarxa d'enllumenat públic per a reduir els costos energètics i millorar la seua eficiencia

  • El projecte s'ha realitzat amb una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)

L'Ajuntament de les Alqueries millora la xarxa d'enllumenat públic del municipi amb l'objectiu de reduir els costos energètics i millorar l'eficiència del sistema així com la protecció al medi ambient. El projecte s'ha realitzat gràcies a una subvenció de 66.941 euros de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i ha finalitzat este mes de juliol. “Hem posat en marxa la iniciativa, que es desenvoluparà en diverses fases fins a actuar en tot el municipi, ja que era necessari modernitzar la infraestructura i, amb això, aconseguim un benefici per a la ciutadania”, explica Pedro Aldama, regidor d'Urbanisme.

El projecte ha consistit a substituir les lluminàries amb llums de tecnologia més antiga per lluminàries amb tecnologia LED. “Gràcies a este canvi la potència lumínica és la mateixa, però el poble estalvia en costos i millora la seua eficiència i impacte en el medi ambient”, celebra Aldama. Els sectors modernitzats amb la subvenció del 2020 han sigut: la zona nord-oest del municipi, el carrer 25 de Juny i els seus limítrofs, un tram de la Via Augusta, alguns carrers del centre del poble i el tram de la CV-222 que voreja la localitat incloses les rotondes, desgrana el regidor d'Urbanisme.

Cal destacar que no és la primera vegada que l'Ajuntament de les Alqueries s'acull a un programa d'estalvi i eficiència energètica en l'enllumenat públic de l'IVACE. Ja en 2019 es va modernitzar la zona de la plaça principal del municipi i els voltants de l'ajuntament. A més, Pedro Aldama assegura que “volem realitzar estes actuacions en tot el municipi per a ser un poble més eficient, per això hem sol·licitat ja la subvenció del 2021, que està pendent de resolució per a continuar amb la resta de punts lumínics”.

L'import de licitació del projecte dut a terme enguany ascendeix a 132.037,32 euros. Mentre que, després d'un procediment obert en el qual es van presentar un total de 13 empreses, l'adjudicació va ser de 91.454,79 €.

Pujar