elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries es manifesta en defensa de la citricultura de la Província de Castelló

  Les Alqueries es suma a la manifestació del 18 de desembre, a les 19 hores, en defensa dels interessos de la citricultura de la Província de Castelló. La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat una manifestació conjunta, ja que no hi ha hagut resposta després de sol·licitar a les administracions públiques, la realització d'accions concretes en ajuda al sector. El regidor d'Agricultura, Florentino Bravo, explica que "l'agricultura és la principal activitat econòmica de la localitat, per això ens hem coordinat amb el Consell Agrari Municipal per a defendre i protegir els nostres camps".

  Durant l'acte, es penjarà una pancarta amb el lema 'L'agricultor valencià exigeix a Europa el respecte i la dignitat que el nostre treball es mereix'. El secretari de 'la Unió', Carles Peris, i l'alcaldesa, Esther Lara, llegiran el manifest acordat per al plataforma, després es realitzarà un minut de silenci i es baixarà la bandera d'Europa. A banda, Bravo va acudir a la televisió de Borriana amb la resta de membres de la plataforma per a donar veu a les mesures que demanen els agricultors.

  Amb aquesta manifestació els llauradors exigeixen la modificació de l'acord de l'Associació Econòmica firmat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d'Àfrica Meridional, que contempla una reducció progressiva, fins a la desaparició, dels aranzels aplicables a les taronges importades del 16 d'octubre al 30 de novembre, un període en el que els camps valencians estan en plena campanya de comercialització.

  Així mateix, demanen reforçar les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeus, establir a les produccions de països tercers una reciprocitat, en quant a requisits de tot tipus exigits a les produccions comunitàries; per a garantir la seguretat alimentària dels consumidors; la defensa de les normes per a millorar el funcionament de la cadena alimentaria, grantint els drets dels productors agraris davant de la distribució, entre altres.

  El regidor d'Agricultura conclou dient que "des de l'Ajuntament recolzem aquesta mobilització i treballarem conjuntament amb els afectats per a tractar de millorar la situació en la que es troba l'agricultura, dins de les possibilitats del consistori" i demana a "les autoritats competents que prenen mesures en aquests assumptes de vital importància".

  Pujar