elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries intensifica els treballs per al control del mosquit tigre

Les Alqueries intensifica els treballs per al control del mosquit tigre
  • Les labors de vigilància, que es realitzaven mensualment, passen a ser setmanals a partir de maig

Després de les abundants pluges d'esta primavera i en portes del període de calor estival, “des de l'Ajuntament hem demanat a l'empresa encarregada que intensifique les labors de vigilància i control del mosquit tigre en el municipi, que es realitzaven mensualment”, explica l'alcaldessa de la localitat, Esther Lara. Les revisions i tractaments de les zones en les quals cria el mosquit en tot el nucli urbà i zones periurbanes es realitzen des de l'inici del mes de maig cada set dies.

Setmanalment s'inspeccionen els embornals i zones de risc per a comprovar el nivell poblacional de larves de mosquit tigre i es realitzen tractaments sistemàtics amb Bacillus thurigiensis israeliensis, conegut com BTI, un larvicida que no afecta persones ni animals que provoca la mort de les larves de mosquits en ser ingerit per aquestes en alimentar-se.

“És important realitzar labors periòdiques de prevenció, per a limitar al màxim les plagues de mosquits, ja que, a més de les molèsties que generen les seues picades, estes suposen un risc real de transmissió de malalties greus, com el Zika, el Dengue o el Chicungunya, impedint gaudir de l'estiu als veïns de les Alqueries”, manifesta el regidor responsable de l'Àrea de Sanitat, Ramón Ros.

De manera paral·lela a la vigilància i tractaments que es realitzaran en tot el municipi, està previst, com ja s'ha fet en anys anteriors, distribuir fullets informatius entre els veïns i les veïnes i, si la situació sanitària ho permet, la instal·lació d'una carpa informativa en el mercat dels dissabtes, on les persones que s'acosten podran veure el mosquit tigre i les seues larves amb la finalitat de conéixer-lo i poder identificar-lo, aclareix l'alcaldessa.

La campanya de lluita intensiva contra el mosquit tigre s'allargarà fins a finals del mes d'octubre. “Volem reduir al màxim les probabilitats de picada d'esta espècie i garantir el benestar dels i les habitants de les Alqueries”, insisteix Esther Lara.

Pujar