elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries inicia la recollida de residus porta a porta l’1 de febrer per a millorar les dades de residus al municipi

  • L’objectiu és arribar al 55% de recollida selectiva en 2025 com marca la normativa estatal y evitar així pagar les sancions que s’aniran imposant en ixe moment

Les Alqueries inicia la recollida de residus porta a porta l’1 de febrer per tal de millorar les dades de residus en el municipi. La implantació d’este sistema té com a finalitat arribar al 55% de recollida selectiva en 2025, com marca la normativa autonòmica, estatal i Europea, ja que amb l’actual de contenidors al carrer no s’ha superat el 10% i a partir d’ixe any, l’estat imposarà sancions per aquelles localitats que incomplisquen les xifres establides. La regidora de Medi Ambient, Betlem Albero, explica que “el porta a porta ja implantat en altres municipis ha demostrat ser el sistema que millors resultats aconseguix en menys temps. En este primer mes estarem en període d'adaptació i la ciutadania té a disposició el correu lorganicaporta@gmail.com o el 610789424 per a comunicar qualsevol incidència o dubte. Hem apostat per esta recollida perquè confiem en la gent de les Alqueries i sabem que podem arribar a unes bones xifres ja que les característiques del nostre municpi fan que siga molt viable”.

Totes les fraccions, excepte el vidre, es trauran cada dia a la porta de casa amb els poals que ha repartit l’Ajuntament a cada habitatge gratuïtament. La posada en marxa començarà amb la fracció d’envasos que es recollirà els dimecres i diumenges. La fracció orgànica els dilluns, dijous i dissabtes, el paper i cartró els dimarts i la fracció resta els divendres. Les cel·luloses higièniques com bolquers, compreses o bastonets es podran traure tots els dies dins d’una bossa.

L’horari per a traure els residus continuarà sent el mateix que amb els contenidors, de 20 a 22 hores. Els poals s’hauran de retirar de la via pública abans de les 9 hores del dia següent. Per a les persones que no puguen complir amb l’horari, hi haurà dos àrees d’emergència permanents. Una estarà situada al polígon Ull Fondo i altra al recinte del Mercat. Per a accedir, s’utilitzarà la targeta del Consorci C3/V1, que ja es fa servir a l’ecoparc mòbil. Este últim continuarà funcionant com a fins ara i la recollida de voluminosos actual augmentarà la seua freqüència i en lloc d’una vegada al mes, se farà cada dos setmanes.

Albero conclou dient que “este sistema de recollida ha funcionat en grans ciutats com Barcelona o en altres llocs com Vistabella o Benlloc, on s’ha implantat recentment. A més, altres localitats com Onda i Castelló estan estudiant implantar-lo en algunes zones i llocs com Peníscola o l’Alcora ja volen iniciar el porta a porta a tot el terme municipal. Este plenament convençudes que serà un avanç per a la localitat i que poc a poc ens permetrà implantar un sistema de pagament de taxes de qui menys residus genera, menys paga, com ja està passant amb l’ecoparc”.

Pujar