elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Alqueries celebra una taula psicosocial per tractar la violència de gènere

Les Alqueries celebra una taula psicosocial per tractar la violència de gènere

    L'Ajuntament de les Alqueries ha celebrat una taula psicosocial per tractar aspectes de la violència de gènere com el trencament de mesures d'allunyament i el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere que s'ha aprovat recentment. El regidor delegat en Seguretat, Floren Bravo fa una valoració positiva de la taula, afirmant que "ens sembla que és una bona iniciativa i que era important posar-nos cara a tots els encarregats de vetllar per la vida de les víctimes de violència de gènere".

    Els temes que s'han tractat en la reunió han estat el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere per a la prevenció de drets de les víctimes de gènere que inclou gairebé 300 mesures. A més, s'ha parlat sobre la problemàtica dels treballs en benefici de la comunitat i el trencament de mesures d'allunyament. Així mateix, s'ha debatut la coordinació que deu haver-hi entre tots els ens representats per a la protecció de les víctimes, per la qual cosa els components de la taula s'han intercanviat contactes i han iniciat un treball que s'ha de continuar en properes dates. Finalment, els assistents han parlat sobre el seguiment a les víctimes amb nivell de perill no apreciat que a dia d'avui s'està fent.

    Els assistents a aquesta reunió van ser l'alcaldessa i regidora de Serveis Socials, Esther Lara, el regidor de Seguretat, Floren Bravo, una component de la secció de dona i igualtat polítiques inclusives, la directora del CEIP Pintor Sorolla, les tècniques responsables de serveis socials de les Alqueries, el tinent comandant de lloc de la Guàrdia Civil de Borriana, un brigada de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló, la treballadora social de Borriana i la delegada de la subdelegació del govern a Castelló. Bravo conclou que "l'Ajuntament està fent campanyes de conscienciació com la dels sotagots de la ruta de la tapa, o a l'escola d'estiu amb un projecte de respecte i sensibilització amb el diferent i seguirà treballant en això per tractar que s'acabe aquest tipus de violència que ens avergonyeix com a societat".

    Pujar