elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Víctor Garcia: “La inversió d’Educació a la Vall d’Uixó superarà els 13,3 milions d’euros amb les ampliacions dels CEIP Sant Vicent i L’Assumpció”

Víctor Garcia: “La inversió d’Educació a la Vall d’Uixó superarà els 13,3 milions d’euros amb les ampliacions dels CEIP Sant Vicent i L’Assumpció”
  • El director general d’Infraestructures Educatives visita el nou aulari d’Infantil del CEIP Recaredo Centelles, que entrà en servei al gener

  • Les inversions de la Conselleria en la construcció de centres educatius de la Vall d’Uixó generen 333 llocs de treball en la construcció

MÉS FOTOS
Víctor Garcia: “La inversió d’Educació a la Vall d’Uixó superarà els 13,3 milions d’euros amb les ampliacions dels CEIP Sant Vicent i L’Assumpció” - (foto 2)

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha visitat la Vall d’Uixó per a conéixer el nou aulari d’Infantil del CEIP Recaredo Centelles i abordar junt amb l’Ajuntament projectes com les obres de millora i ampliació dels CEIP Sant Vicent Ferrer i L’Assumpció, amb una inversió de 2,4 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació.

El director general ha recorregut les noves instal·lacions del CEIP Recaredo Centelles junt amb representants de la comunitat educativa, així com el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a les comarques de Castelló, Alfred Remolar, l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, la regidora d’Educació, Carmen García, i altres representants de l’Ajuntament.

La reforma d’aquesta escola forma part de la inversió de més de 10,9 milions que està fent la Conselleria en 7 obres, 6 d’aquestes per mitjà del pla Edificant i una a través de la Direcció Territorial, per tal de millorar i ampliar 6 centres educatius i construir-ne un altre de nou: el CEIP Rosario Pérez.

Víctor Garcia ha avançat que “la inversió del departament del conseller Vicent Marzà per a la millora i l’ampliació de les infraestructures educatives de la Vall d’Uixó creixerà en breu per damunt dels 13,3 milions, ja que als més de 10,9 milions ja assignats cal sumar els 2,4 milions que es destinaran a les ampliacions dels CEIP Sant Vicent Ferrer i L’Assumpció”.

En aquest sentit, el director general ha senyalat que “els més de 13,3 milions d’euros d’inversió d’Educació de la Generalitat en la Vall d’Uixó no només milloraran la qualitat educativa del municipi, que passarà a disposar d’un centre totalment nou, adaptat a les exigències de sostenibilitat i eficiència energètica i dotat de tots els equipaments necessaris, sinó que també tenen un impacte en l’economia de la comarca de la Plana Baixa, ja que generem 333 llocs de treball en la construcció”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha destacat que “és una bona notícia veure com avancen els projectes del pla Edificant a la Vall d’Uixó. El nou aulari d’Infantil era una reivindicació històrica de la comunitat educativa del CEIP Recaredo Centelles i ara és una realitat que ja estan utilitzant des de principi d’any amb èxit, perquè es tracta d’unes instal·lacions adaptades al segle XXI i a les necessitats d’aquestes etapes d’Infantil”.

Baños ha afegit que “també serà una realitat a final d’any la rehabilitació integral de l’Escola Infantil Sagrat Cor, que també necessitava una actuació de millora important. Aquestes obres són la constatació de l’aposta de la Generalitat i de l’Ajuntament per dignificar les infraestructures educatives públiques, després d’anys d’abandonament amb els governs populars, i per millorar les condicions en què es formen els nostres xiquets i joves”.

Obres ja acabades o en marxa en tres centres educatius

L’Ajuntament va acabar al desembre les obres d’ampliació i millora del CEIP Recaredo Centelles, amb una inversió pròxima als 1,4 milions d’euros per part de la Conselleria, i l’alumnat està gaudint de les noves instal·lacions des del gener. A més de la demolició i construcció de nou de l’aulari d’Infantil, s’ha efectuat una reforma integral dels banys de Primària i s’ha instal·lat un ascensor per a millorar l’accessibilitat. També ha finalitzat el consistori les obres de rehabilitació integral dels banys de Primària del CEIP Eleuterio Pérez, una actuació en la qual Educació ha invertit 288.000 euros.

La Conselleria acaba d’iniciar ara, amb una inversió de 654.000 euros, la reforma integral de l’escoleta Sagrat Cor de la Vall d’Uixó. El termini d’execució d’aquesta obra és de 9 mesos i el mig centenar d’alumnes d’aquesta escoleta de primer cicle d’Infantil (0-3 anys) i el seu professorat han sigut reubicats temporalment en un aulari prefabricat que ha instal·lat la Direcció General d’Infraestructures Educatives en una parcel·la municipal.

L’eix principal de la reforma d’aquesta escoleta és transformar-la en un centre modern i sostenible, amb sistemes energètics i de climatització d’alta eficiència, així com en un centre més segur, ja que té totes les aules i dependències auxiliars arran de terra.

Per això, es redistribuirà tota la planta baixa, per a ampliar-la, de tal manera que totes les activitats que desenvolupen els xiquets i xiquetes es realitzen en aquesta, sense necessitat de pujar a la planta primera, on es reubicaran el despatx de la direcció del centre i la sala de professors.

Amb la redistribució d’espais s’obtenen també banys accessibles des de l’interior de cadascuna de les quatre aules. A més, gràcies a la reforma el centre disposarà també en la planta baixa d’una aula de psicomotricitat de 87 m2 i una aula del son perquè els menuts facen la migdiada.

Tota la instal·lació lumínica es reformarà per complet i serà de tipus LED d’alta eficiència energètica i disposarà de sistemes d’encesa i apagada automàtics. Així, hi haurà en tots els banys detectors de presència que apaguen els llums quan passa un cert temps si no detecten moviment. Igualment, totes les aules estaran dotades de sensors que regularan la intensitat de la il·luminació en funció de l’entrada de llum natural.

Respecte a la resta d’actuacions que està gestionant l’Ajuntament de la Vall, cal destacar la demolició i construcció de nou a la mateixa parcel·la del CEIP Rosario Pérez, amb una inversió de 4,8 milions d’euros per part de la Conselleria. El consistori acaba d’adjudicar la redacció del projecte de la nova escola, que estarà acabat en cinc mesos.

L’Ajuntament també està preparant o tramitant les licitacions necessàries per a ampliar els CEIP Colònia Segarra i La Moleta, amb una inversió de la Conselleria d’1 milió i d’uns 884.000 euros respectivament. En els dos centres es construirà un gimnàs i es rehabilitaran de forma integral els banys.

La Conselleria ja ha remés a l’Ajuntament, per a ser aprovada per part del Ple municipal, la proposta de delegació de competències per a la millora i l’ampliació del CEIP Lleonard Mingarro. Educació ha reservat per a aquesta actuació una inversió superior a 1,9 milions d’euros que permetrà demolir i construir de nou l’aulari d’Infantil, així com reformar l’edifici de Primària.

Pel que fa a l’ampliació i la reforma del CEIP Sant Vicent Ferrer, Educació acaba d’actualitzar els fons que necessita aquesta actuació, ja que ha elevat fins als 1,7 milions d’euros la inversió inicial prevista d’1,3 milions i enviarà en breu la proposta de delegació a l’Ajuntament. D’aquesta manera, a més de construir un gimnàs, ampliar el menjador i la cuina, canviar la porta principal i rehabilitar els banys de Primària, també es construirà una aula gratuïta d’Infantil 2 anys.

Igualment, la Conselleria està treballant per a agilitzar la tramitació de la delegació de competències en l’Ajuntament de la Vall per a ampliar el CEIP La Moleta amb un nou gimnàs, una actuació en què Educació invertirà 670.000 euros.

Pujar