elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Vall d'Uixó plantarà les Creus de Maig en el seu trenta aniversari

Arxiu
Arxiu
  • Les nou comissions falleres celebraran aquesta festa al cap d'un any d'absència pel covid

Les nou comissions falleres de la Vall d'Uixó plantaran les Creus de Maig els dies 29 i 30 de maig. Aquesta celebració se celebra habitualment el primer cap de setmana de maig però les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia van obligar la Junta Local Fallera a ajornar la celebració per a quan la situació del covid millorara.

Així doncs, al cap d'un any d'aturada per la pandèmia, les Creus de Maig tornaran als carrers de la Vall d'Uixó i es podran contemplar en els emplaçaments habituals on es planten els monuments fallers de Pensat i Fet, L'Ambient, Corts Valencianes-Polígon III, Els Llimeres, Sud-Oest, La que faltava, Ja estem tots, Guitarrista Tárrega i 9 d'Octubre.

Les Creus de Maig es plantaran quan es compleixen 30 anys d'aquesta celebració que es remunta a 1991 quan, per primera vegada, les comissions falleres de la Vall d'Uixó, en aquells dies Pensat i Fet i L'Ambient, van plantar les ja tradicionals Creus de Maig. No obstant això, aquesta tradició es remunta als primers anys del segle XX perquè abans de 1936 ja es construïen les Creus de Maig.

Pujar