elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de la Vall demana a Baños que atenga les reclamacions dels usuaris del carril bici per a millorar el traçat i evitar accidents

El PP de la Vall demana a Baños que atenga les reclamacions dels usuaris del carril bici per a millorar el traçat i evitar accidents
  • El regidor del PP en la Vall, Juan Diego, recorda a l'alcaldessa que des de 2019 està pendent d'atendre una recollida de firmes dels usuaris per a corregir greus deficiències del traçat

El regidor del Partit Popular a la Vall d'Uixó, Juan Diego, s'ha desplaçat hui fins al carril bici de la carretera de Segorbe per a recordar-li a l'alcaldessa de la Vall d'Uixó que des de fa cinc anys els usuaris reclamen “millores que no arriben”. “Estem a favor de la mobilitat sostenible, del desenvolupament de carrils bici i de l'ús de transports alternatius. Però és necessari que siguen amb les garanties degudes i la protecció dels usuaris”.

En este sentit, ha declarat el regidor, “un lustre és temps més que suficient d'espera com per a desitjar una reacció de qui governa. Però lamentablement, ni les firmes han sigut ateses ni molt menys les demandes”, ha manifestat Diego.

Cal assenyalar que en any 2019 els usuaris d'este traçat van decidir arreplegar firmes per a garantir la seguretat dels ciclistes al seu pas per la connexió. “Ho van fer arreplegant firmes que posaven en qüestió les urgències d'un traçat que era insegur, es travessava amb altres vies i estava massa pròxim a la línia d'estacionament”.

“Hui som els regidors del PP els qui tornem a recordar a Tania Baños que està al capdavant de l'alcaldia per a servir als veïns, perquè sembla que l'haja oblidat”. En este sentit, el regidor del PP reclama una solució immediata a “els problemes en la mobilitat, circulació i seguretat tant dels vehicles com dels ciclistes”. “La que vam proposar en 2019 i es va aprovar per unanimitat en el ple amb l'objectiu de desenvolupar un pla de mobilitat que hui seguix sense cap avanç”.


Els riscos del traçat

Cal assenyalar que el carril bici passa per darrere dels aparcaments dels vehicles i estos no tenen visibilitat generant un risc entre els usuaris del carril bici que és urgent corregir”. En este sentit, també es dona la circumstància que “no hi ha continuïtat del carril bici i hi ha trams en els quals els ciclistes estan exposats al trànsit perquè ocupen la calçada”. En concret, en la intersecció amb el carrer Chacó la pròpia via de circulació dels vehicles és també la dels ciclistes. “És necessari donar una resposta a esta situació”.

En el mateix sentit, assenyala Juan Diego, “s'ha esborrat tota la pintura de senyalització del circuit, per la qual cosa al no estar degudament senyalitzat els vehicles l'utilitzen i envaïxen generant un perill indegut”. I no és un problema exclusiu d'un tram, “és extensible a altres zones de la ciutat on el carril bici ha desaparegut per complet, no està senyalitzat i està ple de foradades”.

Per tot això, “en el PP llancem propostes en positiu, perquè qui governa escolte i resolga, amb el desig d'ajudar i fiscalitzar l'acció del govern local perquè en circumstàncies com estes es demostra que hi ha una clara desconnexió de qui té competències i responsabilitat sobre unes demandes que ens ocupen i preocupen a tots”, ha conclòs Juan Diego.

Pujar