elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els treballadors de Roca Tiles de la Vall d'Uixó porten a Cevisama la seua protesta per l'ERE que afecta el 65% de la plantilla

Els treballadors de Roca Tiles de la Vall d'Uixó porten a Cevisama la seua protesta per l'ERE que afecta el 65% de la plantilla
  • Continuen les negociacions entre sindicats i empresa: la pròxima cita és el 5 de març

Els treballadors de Roca Tiles de la Vall d'Uixó s'han desplaçat este matí a les portes de Fira València on s'està celebrant esta setmana la fira de Cevisama per a protestar per l'ERE que planteja la mercantil i que afecta el 65% de la plantilla.

José Luis Fernández, representant legal dels treballadors i membre de CCOO, ha explicat que fins a Fira València s'han desplaçat un centenar de persones, pràcticament tota la plantilla, dels 182 empleats que té la fàbrica de la Vall d'Uixó.

Fernández assenyala que l'última proposta de Roca Tiles és que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) afecte 119 treballadors, encara que “l'empresa en un primer moment ens va proposar un ERE per a 119 persones, el va pujar a 128 i ara el torna a rebaixar a 119. Ens quedem igual que al principi”.

Protesta en Cevisama
Protesta en Cevisama

Quant a les negociacions, que continuaran dimarts que ve 5 de març, el representant legal dels treballadors de Roca Tiles espera que l'empresa quantifique els acomiadaments, encara que “no volem que tanquen, hi ha altres opcions com els ERTO, perquè no veiem causa”.

Així, Fernández espera la reunió de la setmana que ve per a valorar l'oferta de l'empresa i negociar.

Per a esta setmana, els treballadors, que continuen la vaga amb servicis mínims de dos persones per torn, preveuen un atur de dos hores per torn i un atur total per al divendres.

No obstant això, “arribem o no a un acord, farem vaga”, ha assenyalat Fernández.

MÉS FOTOS
Els treballadors de Roca Tiles de la Vall d'Uixó porten a Cevisama la seua protesta per l'ERE que afecta el 65% de la plantilla - (foto 2)
Pujar