elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els treballadors de Roca Tiles de la Vall d'Uixó acorden servicis mínims durant la vaga convocada per l'ERE

Els treballadors de Roca Tiles de la Vall d'Uixó acorden servicis mínims durant la vaga convocada per l'ERE
  • L'empresa assegura en un comunicat que l'ERE es deu a causes productives i econòmiques, la qual cosa comporta al tancament parcial de la factoria de la ciutat castellonenca

En la vesprada del dimarts, els representants dels treballadors van mantindre una comissió negociadora amb Roca Tiles, a la Vall d'Uixó, que iniciarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) que afecta 128 treballadors dels 182 que té en total la plantilla. Esta reunió va concloure sense acord, com han confirmat des de la pròpia empresa i des de la plantilla, segons ha explicat José Luis Fernández, representant legal dels treballadors de Roca Tiles i membre del sindicat CCOO.

En esta reunió, totes dues parts “s'han mostrat obertes al diàleg i s'han emplaçat a continuar negociant sense prejuí que els treballadors exercisquen el seu dret a vaga”, segons el comunicat de Roca Tiles, que s'ha reafirmat en què l'Expedient de Regulació d'Ocupació proposada com una “mesura adequada i proporcionada a la crítica situació actual que travessen l'empresa i el sector”.

I és que han indicat que “la decisió d'iniciar un ERE per causes econòmiques i productives, que comporta el tancament parcial de les instal·lacions de la factoria de la Vall d´Uixó, té com a principal objectiu assegurar la continuïtat del negoci i de la marca Roca Tiles en un marc sectorial d'absoluta incertesa”.

Fernández ha explicat que el divendres 23 de febrer, primer dia de la vaga, “hem pactat dos persones per torn com a servicis mínims perquè l'empresa veja que anem amb bona fe”, com així s'ha acordat en la reunió davant el Tribunal d'Arbitratge Laboral de la Comunitat Valenciana.

Eixe dia, que han previst una concentració a les 11.00 hores en el pàrquing del Family Cash de la Vall d'Uixó per a desplaçar-se fins a la factoria situada en el polígon industrial Belcaire, els treballadors tenen previst parlar per a establir una guia de ruta per a veure quines protestes exercixen posteriorment.

Durant les reunides mantingudes, Roca Tiles ha reafirmat la seua voluntat de trobar el millor acord possible per a les persones afectades, tant des del punt de vista de l'afectació personal, com des del punt de vista econòmic i, sobretot, tractant de procurar la recol·locació de les persones implicades.

La pròxima reunió de la comissió negociadora serà el dilluns 26 de febrer a les 12.00 hores.

 

Pujar