elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El trasllat del CEIP Rosario Pérez de la Vall s'autoritzarà quan hi haja data per a l'inici de les obres

El trasllat del CEIP Rosario Pérez de la Vall s'autoritzarà quan hi haja data per a l'inici de les obres
  • La conselleria assegura que no van prometre que l'inici de curs 2023-24 seria a les aules prefabricades

Els alumnes del CEIP Rosario Pérez de la Vall d'Uixó iniciaran el curs 2023-24 en l'actual centre a l'espera que comencen les obres de demolició de l'actual edifici i la posterior construcció del nou centre. Així ho ha assegurat la conselleria d'Educació, qui ha explicat la manera de conducta en aquests casos, quan els alumnes han de ser traslladats a aules prefabricades mentre es duen a terme els treballs d'enderrocament i posterior construcció del nou centre educatiu, però solament s'autoritza el trasllat quan hi ha data per a l'inici de les obres.

I és que fonts de la conselleria han assegurat que “no som partidaris de tindre als alumnes en barracons més temps del necessari”, en referència al fet que fins que no hi haja data per a l'inici de les obres de demolició del CEIP Rosario Pérez, no s'autoritzarà el trasllat dels alumnes a les aules prefabricades a l'esplanada l'adequació de la qual ha començat aquesta setmana després d'adjudicar-se els treballs a Abonizados Coop per 88.000 euros.

Des d'Educació han assegurat que “ho tenim tot preparat perquè quan la zona estiga preparada, l'empresa puga començar a portar el material i muntar el col·legi en aules prefabricades”, però ha recordat que “en el cas de col·legis com el Rosari Pérez, aquest treball no es fa en dos mesos”. Per tant, “no estarà per a setembre, tenint en compte la planificació educativa”, indiquen des de la conselleria, qui explica que en aquests casos la prioritat és muntar les aules prefabricades en aquells centres on ja s'ha adjudicat i hi ha data d'inici d'obres com és el cas de l'IES Bovalar de Castelló que ja han sigut adjudicades i els alumnes començaran el curs 2023-24 a les aules prefabricades.

Com avançava ahir elperiodic.com, la direcció del centre va comunicar als pares que el trasllat a les aules prefabricades no es farà el mes de setembre com estava previst; es durà a terme al desembre, durant les vacances de Nadal”, per la qual cosa “començarem el curs 2023-24 en el centre actual”.

Aquesta situació no ha agradat a l'AMPA que aquest divendres es reuneix amb l'Ajuntament de la Vall d'Uixó per a expressar el seu “descontentament” i “demanar explicacions” pel canvi en els terminis.

Cal assenyalar que l'Ajuntament de la Vall d'Uixó té en licitació la demolició i construcció del nou centre, el termini de presentació del qual d'ofertes expira el 29 de juny i el 3 de juliol es procedirà a l'obertura de sobres.

La conselleria desmenteix que prometeren una data

Des de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó han assegurat a aquest mitjà que “des de l'Ajuntament s'ha fet el treball i conselleria és l'ha de col·locar els barracons i al setembre és al que es va comprometre”, unes afirmacions que des del govern de la Generalitat Valenciana desmenteixen. “No hem fet aqueixa promesa perquè no hi ha data d'inici d'obres”.

Pujar