elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sense piscina d'estiu des de 2019, la Vall d'Uixó vol sufocar la calor amb una zona de jocs aquàtics

Sense piscina d'estiu des de 2019, la Vall d'Uixó vol sufocar la calor amb una zona de jocs aquàtics
  • L'Ajuntament ha tret a licitació este projecte que se situarà en una antiga zona esportiva

En 2019, el govern municipal de la Vall d'Uixó iniciava els tràmits per a recuperar la concessió de la piscina de Sant Josep. Aquella decisió es va topar amb la pandèmia del coronavirus i la piscina d'estiu no va obrir més les seues portes des de 2020. Des de llavors són ja quatre els estius -i este serà el quint- que els veïns i visitants no poden donar-se un capbussó durant l'estiu en la piscina situada a pocs metres del riu subterrani navegable més llarg d'Europa.

La decisió del govern de PSOE, Esquerra Unida i Compromís va portar el cas davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que al maig de 2021 dictaminava en contra del consistori i a favor de l'empresa adjudicatària.

Amb la judicialització de la concessió, la piscina ja no es va obrir en 2022, tampoc en 2023 i este 2024 serà impossible. De fet, el govern planteja la seua obertura al llarg de l'actual legislatura, que finalitza en 2027.

Amb la piscina tancada des de fa cinc anys, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó planteja la construcció d'un parc aquàtic en un parc cèntric de la ciutat. Es tracta de “una zona pública de jocs aquàtics sense profunditat” que servirà de “espai de reunió de veïns” per a “refrescar-se en els mesos calorosos de l'any”. Així consta en la memòria justificativa del consistori que apareix en el Perfil del Contractant i el pressupost base de licitació del qual és de 140.285,60 euros.

On se situarà la zona de jocs aquàtics?

La intenció de l'Ajuntament és que se situe en la plaça del Parc, on anteriorment estaven les pistes de skate, en una zona de 210 metres entre l'avinguda Espanya i el carrer Institut.

Pujar