elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es retarda el trasllat i la demolició del col·legi Rosario Pérez de la Vall d'Uixó

Es retarda el trasllat i la demolició del col·legi Rosario Pérez de la Vall d'Uixó
  • El trasllat a les aules prefabricades estava previst per a setembre però la direcció del centre ha comunicat als pares que el curs 2023-24 començarà en el centre actual

L'inici de les obres del nou CEIP Rosario Pérez de la Vall d'Uixó hauran d'esperar. Si bé el mes de febrer passat, des de l'Ajuntament s'informava que la demolició es realitzaria al setembre de 2023, la setmana passada -dies després de les eleccions- la direcció del col·legi del barri Carbonaire comunicava als pares a través dels canals de comunicació que “el trasllat a les aules prefabricades no es farà el mes de setembre, com estava previst; es durà a terme al desembre, durant les vacances de Nadal”.

Per tant, asseguren en el comunicat, “començarem el curs 2023-2024 en el centre actual” i els emplaça a dues reunions per a informar-los de les novetats i els detalls d'aquest procés per al dijous 22 de juny a les 19.00 hores i el divendres 23 de juny a les 10.00 hores.

A l'abril d'enguany el consistori anunciava la licitació de les obres per a condicionar el solar on s'instal·laran els barracons, un procés que s'ha tancat aquesta setmana després de l'adjudicació a Abonizados Coop per 88.000 euros, com consta en el perfil del contractant del Ministeri d'Hisenda.

Des de la conselleria d'Educació han comunicat a elperiodic.com que “l'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha licitat l'obra -de demolició i construcció- però encara no ha resolt el concurs públic amb l'adjudicació dels treballs, amb la qual cosa no està previst que les obres comencen al setembre”.

Quant a les aules prefabricades, Educació ha informat que està a punt d'adjudicar el lloguer i muntatge però “no podran començar fins que de l'Ajuntament de la Vall finalitze el condicionament de la parcel·la”.

Foto amb Ximo Puig en plena campanya electoral

El passat 19 de maig, el president de la Generalitat Valenciana i candidat socialista, Ximo Puig, visitava la Vall d'Uixó per a participar en un acte comarcal de campanya. Malgrat que l'acte es va realitzar en la plaça 9 d’Octubre del barri Carbonaire, l'alcaldessa i candidata del PSOE, Tania Baños, va esperar a Puig a les portes del CEIP Rosario Pérez per a escenificar l'inici de les obres.

Amb foto oficial, Baños assegurava en les seues xarxes socials: “Ximo Puig li senta molt bé en la Vall. Ahir -18 de maig- va estar en el Carbonaire, on després de l'estiu començaran les obres del nou Rosario Pérez”.

L'AMPA es reuneix amb l'Ajuntament

Davant el comunicat de la direcció del CEIP Rosario Pérez, l'AMPA comunicava a les mares i pares dels alumnes que s'han reunit amb la direcció del col·legi i han sol·licitat una reunió amb l'Ajuntament “per a expressar el nostre descontent i demanar explicacions”. Aquesta trobada tindrà lloc aquesta setmana, segons ha pogut saber elperiodic.com.

El PP critica que s'informe després de les eleccions

Des del Partit Popular de la Vall d'Uixó han qualificat de “vergonyós” que “els van garantir que a l'estiu s'anava a produir el trasllat i ara els diuen per carta i sense donar la cara que serà per Nadal”. Així de contundent s'ha mostrat el regidor, Herminio Serra.

Per al popular, “el PSOE coneixia abans del 28 de maig però va preferir ocultar a les mares i pares d'alumnes per a evitar que aquesta informació es traduïra en un càstig en les urnes”.

“El pitjor és que la comunitat educativa ha hagut de redoblar esforços a preparar un trasllat, que ara queda en va, ja que necessitaran de nou tot el material empaquetat per al següent curs escolar”. Una burla a la comunitat educativa i una falta de responsabilitat política.

Pujar