elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Policies de la Vall d'Uixó reclamen dues patrulles per torn davant l'última onada de robatoris en habitatges

Policies de la Vall d'Uixó reclamen dues patrulles per torn davant l'última onada de robatoris en habitatges
  • Des del Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers exigeixen al govern municipal que prenga mesures per a “garantir la seguretat ciutadana dels nostres veïns” i “la integritat física” dels agents

La Vall d'Uixó està patint, durant les últimes setmanes, diversos robatoris en habitatges, en alguns casos estant a l'interior els propietaris dels immobles. Així li ho avançava ahir elperiodic.com després que els veïns del barri de San José s'hagen hagut d'organitzar per a fer batudes nocturnes davant la inseguretat que senten en els seus propis habitatges. Aquesta situació se suma als intents de robatori en els habitatges de la partida Pla Pinyal.

Des del Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SPPLB) han mostrat la seua “preocupació i alarma” davant l'increment dels robatoris en habitatges de la ciutat, “sobretot en el barri de San José”, expressen, per la qual cosa han instat el govern municipal a prendre mesures “per a garantir la seguretat pública dels veïns del nostre municipi”.

Per això, insisteixen a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó que garantisca “un mínim de dues patrulles de Policia Local les 24 hores del dia”, ja que en alguns casos només hi ha una patrulla per a una població que supera els 31.000 habitants.

Segons ha pogut saber aquest mitjà digital, aquesta setmana a les vesprades només hi havia un agent en base i un per a patrullar tota la població, mentre que a la nit eren un agent en base i dues en patrulla.

Per al SPPLB és necessari almenys dues patrulles per cada torn el que permetrà garantir la seguretat veïnal però també la integritat física dels agents.

“En el torn de nit continua havent-hi una sola unitat policial, amb dos agents -denuncien des del sindicat- la qual cosa poc pot fer per a aconseguir els objectius com previndre els delictes i garantir la seguretat pública”.

Actualment la plantilla de la Policia Local té 52 agents, sis d'eixes places estan vacants i cinc funcionaris de seguretat estan de baixa, per la qual cosa restant al cap de la Policia Local i els comandaments del cos, administració, policia rural i de barris, a penes hi ha 25 o 30 agents per a patrullar la ciutat durant els set dies de la setmana i les 24 hores del dia.

Per això, des del Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers consideren que la plantilla necessària per a una població com la Vall d'Uixó hauria de ser de 70 agents, com a mínim.

L'onada de robatoris es tracta en el ple de novembre

El tema va arribar al ple ordinari del mes de novembre de la mà del Partit Popular. El seu portaveu, Herminio Serra, va preguntar sobre les mesures que anava a prendre l'Ajuntament de la Vall d'Uixó davant l'última onada de robatoris, “si prendran mesures sobre aquest tema per a minimitzar l'impacte l'onada de robatoris que estan havent-hi i garantir la tranquil·litat dels seus veïns que estan veient com se sostrauen vehicles, s'entra a robar o, fins i tot, s'entra a robar quan estan els propietaris dins”.

L'alcaldessa, Tania Baños, explicava en el ple que va mantindre una reunió amb el tinent de la Guàrdia Civil i la Policia Local. La primera edil explica que s'ha reforçat la vigilància en la zona “perquè la gent estiga segura i tranquil·la sobre qüestions puntuals que estan passant”.

Pujar