elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó

Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó
  • Per a Ecologistes en Acció no procedeix l'autorització d'instal·lacions que poden provocar emissions perjudicials per a l'atmosfera

La Vall d'Uixó ha acollit avui una de les accions convocades per la campanya Macrogranjas no impulsada per Ecologistes en Acció, Fridays for Future o València Animal Save en contra de l'establiment una macrogranja avícola a la ciutat castellonenca perquè consideren que “l'aprovació de macrogranjas és absolutament incompatible amb la sostenibilitat ambiental”.

Fins a la plaça del Centre, enfront de l'Ajuntament, s'han concentrat 60 o 70 persones per a mostrar el seu rebuig a una explotació agrícola que tindrà capacitat per a 150.000 pollastres i que segons ha confirmat el regidor d'Agricultura, Fernando Darós, està a l'espera que la Generalitat Valenciana aprove la Declaració Ambiental Integral (DAI).

Amb aquesta acció, els manifestants pretenen que la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, considere les al·legacions presentades per Ecologistes en Acció de la Vall d'Uixó.

Els manifestants asseguren que “en temps d'emergència climàtica entenem com no procedent l'autorització de noves instal·lacions amb responsabilitat directa, calculada i quantificable de provocar emissions perjudicials per a l'entorn pròxim i l'atmosfera en general”.

Així mateix, assenyalen que es preveu que les tres naus de la nova explotació emeten més de deu tones d'amoníac a l'any.

El passat 30 de juny, la Comissió de Medi ambient de les Corts Valencianes va aprovar una Proposició No de Llei el contingut de la qual posava en relleu el perjudici ambiental ocasionat per la ramaderia industrial a la Comunitat Valenciana. Al seu torn, en aquesta, es proposaven mesures sobre aquest tema, com ara “tenir en compte, a l'hora d'avaluar la idoneïtat d'una instal·lació de ramaderia intensiva, el grau de vulnerabilitat a la contaminació per nitrats de la zona en la qual es vaja a situar aquesta instal·lació”.

Des del grup ecologista assenyalen que el projecte implica un alt risc de filtracions i contaminació al subsòl.

MÉS FOTOS
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 2)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 3)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 4)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 5)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 6)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 7)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 8)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 9)
Manifestació contra una macrogranja per a 150.000 pollastres a la Vall d'Uixó - (foto 10)
Pujar