elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó visita els col·legis de la ciutat amb la Campanya d'Igualtat per a Escolars

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó visita els col·legis de la ciutat amb la Campanya d'Igualtat per a Escolars
  • L'alumnat participarà en els tallers '#Senseetiquetes: per a la construcció d'un futur professional sense estereotips de gènere' i 'De paraules i persones. Una història sobre el llenguatge inclusiu'

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, en col·laboració amb la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I i dins de la campanya 'Igualtat en ruta', està impartint  xerrades a l'alumnat de 4t de primària dels dotze col·legis del municipi. Els dos tallers en què participen els alumnes són: '#Senseetiquetes: per a la construcció d'un futur professional sense estereotips de gènere' i 'De paraules i persones. Una història sobre el llenguatge inclusiu'.

“Una societat mai serà democràtica si no compta amb igualtat real”, destaca la regidora d'Igualtat, Francesca Bartolomé, qui també assenyala que la responsabilitat d'educar en aquests valors no sols és del professorat, sinó que també s'ha de formar en igualtat des de casa, ja que les persones adultes “som l'espill en el qual es miren els xiquets i les xiquetes”.

La regidora afegeix que l'alumnat de 4t de primària es troba en “una edat ideal per a absorbir aquests tipus de coneixements i comprendre des de ben menuts que xiquets i xiquetes són iguals”.

A més, aquest dijous 20 de febrer tindrà lloc la segona sessió de la I Escola d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, sota el títol 'Eines per a millorar en igualtat. Eines d'Igualtat', a la qual encara es poden apuntar.

Pujar