elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó llança les Beques d'Oci per a garantir la igualtat dels xiquets

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó llança les Beques d'Oci per a garantir la igualtat dels xiquets
  • Les famílies disposen fins al 6 d'octubre per presentar la documentació necessària per a gaudir d’activitats extraescolars

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta, per segon any consecutiu, el projecte Beques d'Oci, encaminat a eliminar les desigualtats entre xiquetes i xiquets perquè tinguen les mateixes possibilitats d'oci. Podran accedir a les beques els xiquets i xiquetes d'entre 3 i 18 anys empadronats en la localitat, i el termini per presentar-se és del 22 de setembre fins al 6 d'octubre.

"L'objectiu d'aquestes beques és que la capacitat econòmica de la família no prive a cap xiquet i xiqueta de desenvolupar les seues capacitats, de manera que tinguen accés a activitats extraescolars artístiques, esportives o de reforç educatiu i es puguen prevenir situacions d'exclusió a la infància i l'adolescència", explica la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

Per poder fer la proposta de beca, es requerirà la situació de risc d'exclusió social i un informe per part de l'equip tècnic de la Regidoria de Serveis Socials, així com aportar en Registre el nom del xiquet o xiqueta, el centre en el qual estudia i el nom dels seus pares. Posteriorment, es realitzarà una entrevista i caldrà lliurar tota la documentació que siga necessària.

Durant el curs escolar 2019-2020, es van concedir 34 beques d'aquestes característiques: "esperem poder augmentar aquest curs la quantitat de beques, ja que cal trencar amb l'estereotip de què la pobresa és únicament no tenir per menjar o per vestir-se, sinó que no poder desenvolupar-se com a persona també és un tipus de pobresa", destaca la regidora.

Pujar