elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La justícia dona la raó a Vallpala i rebaixa les pretensions milionàries de la Vall d'Uixó

La justícia dona la raó a Vallpala i rebaixa les pretensions milionàries de la Vall d'Uixó
  • L'Ajuntament va iniciar la resolució del contracte per unes obres irregulars que es van iniciar en 2017

La resolució del contracte iniciada per l'Ajuntament de la Vall d'Uixó arran d'unes obres irregulars que l'empresa de pàdel va iniciar en 2017, sent ja alcaldessa de la ciutat Tania Baños, té en els jutjats dos fronts oberts. Un ja ha sigut notificat mitjançant fallada judicial i encara que dona la raó a l'empresa concessionària, aquesta haurà d'abonar 26.904,79 euros dels tres milions que sol·licitava el consistori, concretament 3.099.588,44 euros.

I és que com consta en la fallada, al qual ha tingut accés elperiodic.com, “la mercantil concessionària té dret a percebre l'import de les inversions realitzades per raó de l'expropiació de terrenys, execució d'obres de construcció i adquisició de béns que siguen necessaris per a l'explotació de l'obra objecte de la concessió”.

En la sentència, es pot llegir la part dispositiva del jutge del Contenciós-Administratiu número 1 de Castelló que anota “que he d'estimar i estime parcialment el recurs contenciós administratiu interposat per la representació de Pàdel La Vall 2011, S.L. enfront de la Resolució de Ple de l'Ajuntament de Vall d'Uixó de data 31 de juliol de 2019 pel qual es desestimen les al·legacions presentades per la part actora enfront de la liquidació del contracte”.

Des de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, mitjançant comunicat oficial, assenyalen al PP com a culpable d'una situació que es va iniciar amb el govern de PSOE, Esquerra Unida i Compromís. De fet en l'escrit oficial asseguren que “el jutjat ens dona la raó en un empastre més dels que el PP ens va deixar i que ens ha costat molta faena i molts disgustos per defensar els interessos del municipi”.

Des del PP han eixit en defensa dels interessos municipals perquè “ens alegrem que l'Ajuntament no haja de desemborsar ni un euro”, ha indicat l'edil Elena Vicente-Ruiz, qui ha demanat al govern municipal “que no s'enganye la gent” perquè “no dona la raó a l'Ajuntament sinó a l'empresa”. “La Vall no ha guanyat res”, afirma.

A més, ha recordat que existeix un altre procediment judicial obert, que depén d'un altre jutjat, i del qual encara no hi ha fallada.

Vicente-Ruiz ha recordat que Esquerra Unida, soci de govern, va denunciar davant els mitjans de comunicació que l'Ajuntament -del govern del qual formava i forma part- que s'estaven realitzant unes obres irregulars en Vallpala i els tècnics van advertir en diverses ocasions a Tania Baños que paralitzara les obres. “L'alcaldessa no les va paralitzar fins que el seu soci no va denunciar l'actuació del PSOE”, alguna cosa que per a l'edil del PP és “bastant curiós” perquè “demanem una comissió d'investigació i ens la van negar”.

Pujar