elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dia gran a la Vall d'Uixó: la placeta de Sant Vicent s’ompli fins a la bandera

Dia gran a la Vall d'Uixó: la placeta de Sant Vicent s’ompli fins a la bandera
  • La missa, mascletà i la multitudinària processó centren els actes en el dia del patró

La Vall d'Uixó celebra aquest dilluns 17 d'abril la festivitat de Sant Vicent Ferrer, patró de la ciutat, dins de les festes declarades des de 2004 com d'Interés Turístic Nacional.

Aquest matí, el barri del conegut com ‘poble de baix’ s'ha reunit entorn a la plaça de Sant Vicent, enfront de l'ermita de la qual el sant dominic és titular, per a celebrar la missa.

Missa en honor a Sant Vicent
Missa en honor a Sant Vicent

Després de la celebració religiosa, a la qual han assistit la Reina de les festes, Marta Cubillas, la seua cort d'honor, membres de la comissió, representants de la corporació municipal i fidels de Sant Vicent, s'ha disparat la tradicional mascletà en la qual és l'última jornada de la Fira agrícola, comercial i de vehicles (FEPAM-FECOV).

Aquesta vesprada, la multitudinària processó tancarà els actes del dia del patró, que segons els documents guardats en l'Arxiu de la parròquia de La nostra Senyora de l'Asunción ja es venerava al sant des de 1775.

Festejos taurins

Després del cap de setmana, les festes patronals de Sant Vicent Ferrer tornaran a gaudir dels bous al carrer en dues jornades: dimecres 19 i dissabte 22 d'abril.

Dimecres 19 d'abril

17.30 hores. Exhibició de dos bous salvatges de les ramaderies Celestino Cuadri i José Luis Marca

22.30 hores. Bou embolado de la ramaderia El Pilar

Dissabte 22 d'abril

17.00 hores. Exhibició de tres bous salvatges de les ramaderies Núñez de Tarifa, Tomás Prieto de la Calç i Gabriel Rojas

23.00 hores. Bou embolado de la ramaderia Tomás Prieto de la Cal

Pujar